Norveç'in başkenti Oslo'dan İskandinav Havayolu Şirketi SAS'a ait Boeing 737-700 tipi uçak, 135 yolcusuyla dün saat 12.20'da Gazipaşa Havalimanı'na indi. Havalimanına iniş yapan uçağa, ilk seferin onuruna pistte bekleyen itfaiye araçları tarafından su püskürtüldü. Daha sonra uçaktan inen turistlere, gelen yolcu bölümünde Alanya Belediyesi'nin hazırladığı ikramlar sunuldu. Turistler, burada kendilerini bekleyen tur otobüslerine binerek, Alanya'daki otellerine gitti. Uçak, 140 yolcuyla tekrar havalanarak Oslo'ya döndü. SAS, sezon boyunca salı ve perşembe günleri olmak üzere haftada 2 kez Gazipaşa'ya karşılıklı sefer düzenleyecek.

UÇAN FİRMA SAYISI ARTACAK

Gazipaşa Havalimanı Koordinatörü Cengiz Aşıklı, SAS'ın 737-700 tipi uçağının başarılı bir iniş yaptığını, gerekli eğitimleri ve izni alan firmanın turizm sezonu boyunca Gazipaşa'ya düzenli uçuşlar yapacağını söyledi. İskandinav ülkelerinin bayrağını taşıyan bir uçağın Gazipaşa Havalimanı'na inmesinden dolayı sevinçli olduklarını kaydeden Aşıklı, SAS'ın Corendon Airlines, Transavia, Tailwind Havayolları'ndan sonra izin alan 4'üncü havayolu şirketi olduğunu belirtti.

8 FİRMA İZİN BEKLİYOR

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise Gazipaşa Havalimanı'na uçuş izni alan 4 firma dışında yurt içi ve yurt dışından 8 firmanın daha izin için başvurduğuna dikkati çekti. Başvuruda bulunan 8 havayolu şirketinin eksikliklerini tamamladıktan sonra izin alabileceklerini kaydeden Çavuşoğlu, "Gazipaşa için belirlenen kriterlerden en önemlisi simülasyon eğitimi. Uçakların teknik izin sürecini hızlandırmak adına SHGM tarafından verilen simülasyon eğitimlerini, firmaların kendi ülkelerinde alabilmelerine olanak sağladık. Bu firmalar simülasyonda başarılı olup ülkelerindeki sivil havacılık teşkilatından onay alır ve diğer teknik şartları yerine getirirlerse SHGM'den uçuş izni alacaklar" diye konuştu.