Ayvalık Sarmısaklı Plajı’nda 20 Temmuz cuma günü devriye gezen cankurtaran ekibi sahile 300 metre uzaklıkta erkek cesedi buldu. Kıyıya getirilen cesedin, Bursa’nın Osmangazi İlçesi’nden bir süre önce eşiyle birlikte Sarımsaklı’daki yazlığına gelen Ahmet Öztürk’e ait olduğu belirlendi. Jandarma ve savcının olay yerinde yaptığı ilk incelemede, çok su yuttuğu belirlenen Öztürk’ün, başının sol tarafında derin kesikler olduğu, sol el parmaklarının kopmuş olduğu görüldü. Jet-ski çarpması sonucu 3-4 saat kadar önce öldüğü sanılan Öztürk’ün cesedi, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Bursa Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan ve emekli elektrik mühendisi olan Ahmet Öztürk’ün cenazesi yakınları tarafından alındı. Öztürk’ün dayısının oğlu Bayer Mutlu, Ahmet Öztürk’ün Ayvalık’ta yazlığı olduğunu, eşi Belkis ve 13 yaşındaki oğlu Arda’nın burada kaldığını, kendisinin de hafta sonları yazlığa geldiğini söyledi. Olay günü eşi kıyıdayken Ahmet Öztürk’ün açıldığını kaydeden Mutlu, şöyle dedi:

"Denizi çok severdi. Ancak sürat motorları ve jet-sikilerden çok korkardı. Bunlardan hızla uzaklaşmak için sürekli palet giyerdi. Kaza günü palet giymemişti. Eşi Belkis kıyıdayken Ahmet Öztürk’ün açılmış. Yanından bir jet-siki önce hızla geçmiş sonra geri dönerek yavaşladıktan sonra tekrar uzaklaşmış. Bu jet-ski’nin çarptığını sanıyoruz."

Evli ve 2 çocuk babası olan Ahmet Öztürk’ün cenazesi ikindide Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kılınacak namazın ardından Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.



BC(FK/İD)