Şarköy’ün Uçmakdere Köyü’ndeki iki bakkaldan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sigara ve içki çalındı. İşyeri sahiplerinin ihbarı üzerine hırsızları yakalamak için çalışma başlatan jandarma ekipleri, çevredeki köylerin girişinde bulunan güvenlik kameralarını inceledi ve çalıntı olduğu saptanan 34 EHE 33 plakalı siyah renkli otomobili aramaya başladı.

Ertesi gün 59 SH 215 plakalı siyah renkli bir otomobil, Çınarlı Köyü’nde çamura batmış halde, terk edilmiş olarak bulundu. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede araçta 500 paket sigara, 1 koli rakı, demir kesme makasları ve oksijen tüpü ele geçirdi. Plakasının çalıntı olduğu tespit edilen aracın, Uçmakdere Köyü’ndeki hırsızlık olaylarında kullanılan araç olduğu tespit edildi. Çevrede araştırma yapan jandarma ekipleri, çamura saplanan aracı kurtarmak için köyde traktör arayan 42 yaşındaki M.S., 33 yaşındaki S.A., 22 yaşındaki O.S. ve 21 yaşındaki S.K.’yı gözaltına aldı.

Şüphelilerin parmak izlerinin, soyulan işyerlerinden alınan parmak izleriyle eşleştiği tespit edildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Şarköy Adliyesi’ne götürülen şüpheliler, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Şarköy Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. İstanbul’da bir hastanenin otoparkından çalındığı tespit edilen araç da sahibine teslim edildi.



NÇ(LK/CK)