Şarkikaraağaç'ta bugün saat 10.00 sıralarında başlayan ve saatteki hızı 120 kilometreye ulaşan fırtına, hayatı olumsuz etkiliyor. Fırtına nedeniyle pek çok ev ve işyerinin çatısı uçtu, elektrik telleri koptu. Uçan çatıların üzerine düştüğü iki otomobilde maddi hasar meydana gelirken, Şarkikaraağaç-Beyşehir Karayolu ise devrilen ağaçlar nedeniyle yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı.

İlçe merkezinde uçan çatı parçalarının başına isabet ettiği 66 yaşındaki Kazım Özkan'ın sağ kulağı koptu. Yine ilçe merkezinde rüzgarın uçurduğu kiremitleri düzeltmek için 2 katlı binanın çatısına çıkan 56 yaşındaki Ayten Sürücü'yü ise rüzgar uçurdu. Metrelerce havalanan Sürücü, tekrar çatıya düşerek ağır yaralandı. Merkeze bağlı Armultu Köyü'nde ise hortum çıktı. Hortumun içine alarak döndürdüğü ve daha sonra metrelerce yükseklikten yere savrulan 30 yaşındaki Celal Toprak'ın sağ ayağı kırıldı. Arak Köyü'nde ise rüzgarın çatılardan uçurduğu kiremitin başına isabet ettiği 41 yaşındaki Mustafa Akça, ağır yaralandı. Yaralılar Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Isparta Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, saatteki hızı 120 kilometreye ulaşan rüzgarın insan yaşamını olumsuz yönde etkilediğini belirtti, can güvenliği için vatandaşlara dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu.

İlçede fırtına nedeniyle elektriklerin de kesik olduğu, en az 2 gün ilçenin büyük kısmına elektrik verilemeyeceği kaydedildi.