Konser vermek için geldiği Fethiye'de, Romanların yoğun olarak yaşadığı Kesikkapı Mahallesi'ni ziyaret eden Tarık Mengüç, 1926 yılında gerçekleşen mübadelede Yunanistan'ın Selanik kentinden Fethiye'ye gelen akrabalarının izini sürdü. 'Şakşuka' şarkısıyla tanınan Mengüç, mahalle sakinleriyle sohbet edip çocukları sevdi. Mengüç daha sonra Selanikliler Yaşatma Derneği'ni ziyaret ederek yöneticileriyle görüştü. Bölgede oturan Romanlarla ilgili bilgi alan şarkıcı, 3 ay sonra hayata geçirmeyi planladığı yeni projesini açıkladı.

'JENNIFER LOPEZ VE SHAKIRA İLE AYNI SAHNEYİ PAYLAŞACAĞIZ'

Romanları dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini belirten Mengüç, Jennifer Lopez ve Shakira ile Romanları aynı sahnede buluşturacak yeni bir proje hazırladıklarını belirtti. Roman kültürünü dünyaya tanıtmak için kolları sıvadığını anlatan Mengüç, dünyaca ünlü sanatçıların sahnesinde Roman müziği ve dansçılarına yer vereceklerini açıkladı. Projenin dünya çapında ses getireceğini öne süren Tarık Mengüç, "Bu proje 3 ay sonra gerçekleşecek. Projemiz başladığında Jennifer Lopez ve Shakira ile aynı sahnede dans edeceğiz. Onların arkasında Roman müziği çalacağız. 9-8'lik müziğimizi onlara anlatacağız. Bu şekilde kültürümüzü yansıtacağız" diye konuştu.

Fethiye'de ayrıca Selanik'ten Fethiye'ye gelen atalarının izini sürdüğünü kaydeden Tarık Mengüç, amacının Fethiye'deki akrabalarına ulaşmak olduğunu anlattı. Fethiye'de 1500 civarında Roman vatandaşı olduğunu belirten Mengüç, ziyaretlerinde faydalı bilgiler aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından mahalle sakinleri tarafından 'Şakşuka' adlı şarkı çalındı. Kendini müziğin ritmine bırakan Tarık Mengüç, yakıcı güneşin altında bir süre dans etti.