Gazino ve barlarda şarkı söyleyen Seda Özmen, 23 Mayıs 2005'te merkez Seyhan İlçesi Mıdık Mahallesi'ndeki portakal bahçesinde tabancayla öldürüldü. Seda Özmen'i, kendisini terk ettiği için öldürdüğü iddia edilen cinayet zanlısı nikahsız yaşadığı Habib Bakır ile onun suç ortağı olduğu öne sürülen Hayrettin Demir, yakalanıp tutuklandı. Sanıklar hakkında Adana 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Seda Özmen ile cinayetten 4 yıl önce bir barda tanıştıklarını belirten sanık Habib Bakır, "Benim tanıdığımda evden kaçmıştı. Birlikte yaşıyorduk. Ancak, istediği zaman gidip gelirdi. Kesinlikle ben öldürmedim" dedi.

Suçlamayı kabul etmeyen Hayrettin Demir ise savunmasında, "Ben öldürülen Seda Özmen'i tanımam. Ayrıca öldürme olayına da karışmadım" diye savunma yaptı. 

Öldürülen şarkıcının annesi 56 yaşındaki Binnaz Özmen ise kızının katilinin Habib Bakır olduğunu öne sürdü. Anne Özmen, "Habib, kızıma işkence yapmıştı. Yüzünü kesmişti. Oğlumu yaraladı. Kızım onun yanına gitmek istemiyordu. Kızıma, 'Çağırdığımda geleceksin yoksa gelip katliam yaparım' diye tehdit etmişti. Kızımı çağırıp, öldürdü. Başkası niçin öldürsün?" dedi.

Seda'nın kardeşi 26 yaşındaki Ahmet Sami Özmen ise sanık Habib Bakır'ın cinayetten bir ay önce "Kendine dikkat et, ablanı ve hepinizi öldüreceğim" diyerek tehdit ettiğini söyledi.

Dinlenen tanıklar da Seda Özmen'in, Habib Bakır ile yaptığı telefon görüşmesinde "... Sonunda ölüm de olsa geliyorum" diyerek telefonu kapattıktan sonra buluşmaya gittiğini, giderken de "Başıma bir şey gelirse sebebi Habib'dir" dediğini anlattı.

Mahkeme heyeti, 13 Şubat 2008’de sonuçlanan yargılamada, 'asli fail belli değil' diyerek sanıkları 11'er yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.

YARGITAY BOZDU

Yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, 'asli failin sanık Habib Bakır olduğu ve eksik ceza verildiği' gerekçesiyle bozdu. Yargıtay, ayrıca diğer sanığın delil yetersizliğinden de tahliyesine karar verdi.

Dosyayı yeniden ele alan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama neticesinde sanık Habib Bakır'ı 26 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık Hayrettin Demir'in ise delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.

Karara sevinen ölen şarkıcının annesi Binnaz Özmen, “Kurban olayın adalete. Sonunda adalet yerini buldu” dedi.