Açılış töreninde bir konuşma yapan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Hacıbektaş’ta Çilehane denilen bölgeyi açık hava müzesine dönüştürmeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

"Ancak olanaklarımız yeterli değil. Bu konuda büyük ozan Aşık Davut Sulari’nin anıtının yapımı için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’den destek istedik. Kendisi kısa zamanda anıtı yaptırdı. Şimdi de 'Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi' kuracağız. Büyük oranda tamamladık. Şimdi de üzerinin kapanması işinde az bir yer kaldı. Buraya gelen Sayın Başkan’dan destek bekliyoruz. Desteklerinden dolayı Sayın Sarıgül’e teşekkür ediyorum."

SARIGÜL: HACIBEKTAŞ'A MUHALEFET PARTİSİ OLARAK GELMEKTEN BIKTIK

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, ozan Davut Sulari’nin büyük bir aşık olduğunu ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ni savunduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"Artık uyuyan devi uyandıralım. Laiklik tehlikede. Laiklikte sıkıntı olursa buraya gelip büyük üstada ne diyeceğiz. Onun için artık Hacıbektaş’a muhalefet olarak değil, iktidar olarak gelelim. Hacıbektaş’a muhalefet partisi üyesi olarak gelmekten artık yorulduk. Usandık, bıktık, ufak tefek sorunların çözümü için uğraşmak istemiyoruz."

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun, Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesinin üzerinin kapanması için destek istemesi üzerine ise Sarıgül, "Buraya gelecek İzmir, Mersin illerinin belediye başkanlarına durumu iletelim. Eğer çözüm olmazsa Sarıgül yine buradadır" dedi.

'DEDEME YAKIŞIR BİR HEYKEL

Ozan Davut Sulari’nin torunu Berrin Sulari de, desteklerinden dolayı Sarıgül’e teşekkür etti. Berrin Sulari, "Dedeme yakışır bir yerde, ona yakışacak heykel yapıldı. Bize büyük mutluluğu yaşatan Mustafa Sarıgül ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

Törenin ardından Tolga Sağ, Erdal Erzincanlı kısa bir konser verdi.

Davut Sulari’nin anıtı Hacıbektaş ilçesindeki Çilehane bölgesinde yer alıyor. Anıt, Sulari’nin Erzincan’dan İstanbul’a at üstünde geçişini sembolize eden bir şekilde yapıldı. Çilehane bölgesinde başta Hacıbektaş Veli olmak üzere Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel, Aşık Mahzuni’ nin anıtı bulunuyor.



AK(OE/COŞ)