Helikopterle Kurşunlu Beldesi’ne gelen Mustafa Sarıgül ve eşini, Belediye Başkanı Erkan Dönmez, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Engin Akman, Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Bursa İl Başkanı Şenol Seven ve yönetim kurulu üyeleri, HYP Mudanya, Osmangazi, Nilüfer, M.Kemalpaşa, Mudanya, Yıldırım İlçe Başkanları, CHP’li bazı isimler ile çok sayıda kişi katıldı.

Sarıgül, gazetecilerin yeni bir parti projesi olarak Yaşar Nuri Öztürk’ün lideri olduğu Halkın Yükselişi Partisi ile siyasete döneceği, parti adının değiştirilerek yeniden yapılanmaya gidileceği ile ilgili soruyu yanıtladı. Şu anda parti kurma ile ilgili bir çalışmaları olmadığını belirten Sarıgül, şöyle dedi:

"Biz bütünleştiren olmak istiyoruz. Bizim en büyük arzumuz, Türkiye’deki sosyal demokratların, ulusal birlikten yana olanların, inançlara saygılı, laikliği savunanların, cumhuriyetin değerlerine önem verenlerin, örflerini, törelerini, geleneklerini koruyanların, inançlarına saygı gösterenlerin büyük bir demokratik birlikteliği sağlayarak, mutlaka iktidar olmayı sağlamak. Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının hiçbir zaman bireysel bir isteği olamaz, biz koltuğun peşinde koşmayız, biz laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin peşinde koşarız. Bizim arayışlarımız ve dolaşmalarımız, Türkiye Cumhuriyetinin şahlanmasıdır. Bizim bütün arayışlarımız ve yurttaşlarımızla bütünleşmemizin ana nedeni dışarı da onurlu, içeride huzurlu bir Türkiye’yi yeni baştan inşa etmek içindir."

Sarıgül, sıkıntılara çözüm bulmak ve çare olmak için dolaştıklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Kesinlikle ve kesinlikle Mustafa Sarıgül’ün hiçbir arkadaşı koltuğun peşinde koşmaz. Çünkü bizim amacımız şudur; Siyasi görevler zaman tüketme yeri değil hizmet üretme yeridir. Bizim en büyük arzumuz ve amacımız insanlarımızın mutlu olması, huzur içerisinde olması, özgür ve demokratik oluşun içerisinde yaşamasını sağlamaktır. Mustafa Sarıgül ve arkadaşları ifade etmek isterim ki, koltuğun peşinde koşmazlar. Laik ve demokratik inançlara saygılı Türkiye’nin peşinde koşarlar. Bizim bütün mücadelemiz, bayrağımız en güzel şekilde dalgalansın, ulusal birliğimizden hiçbir zaman ayrılmayalım ve Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini hep birlikte ötekisi olmayan bir anlayışla yeni baştan inşa edelim."

"SİVİL TOPLUM HAREKETİYİZ"

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye’nin dört yanında muhtarlarla görüşmeler yaptıklarını, muhtarlara çok büyük önem verdiğini belirtti. Sarıgül, muhtarların hangi mahallenin sorunu, hangi evin sıkıntısı olduğunu kaydederek, şöyle dedi:

"Muhtarlarımız bunları çok iyi bir şekilde bilmekteler. Önemli olan şudur. Hakkın değerini halkın değeri ile buluşturmaktır. Biz Hakkın değerini, halkın değeri ile buluşturmak için 'Bismillah' diyerek, bütün arkadaşlarımızla yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmalar bizi nereye götürür, bu çalışmalar bizi ne şekilde yönlendirir, bizim bu güne kadar yaptığımız bütün çalışmalarda, verdiğimiz bütün kararlarda, yurttaşlarımızın hakim olduğu, yurttaşlarımızın takdir duygusu hakim olduğu, bundan sonra yapacağımız çalışmalarda da yurttaşlarımızın takdir duygusu bizi yönlendirecektir. Bizim nereye gideceğimizi yurttaşlarımızın sevgisi karar verir."

"PARTİ KURMAK İÇİN YOLLARDA DEĞİLİZ"

Sarıgül, "Parti ismi bile telaffuz ediliyor" sözleri üzerine şu karşılığı verdi:

"Yok, biz kesinlikle parti kurmak için yollarda değiliz. Bizim kesinlikle parti kurma çalışmalarımız bile söz konusu değildir. Bizim yaptığımız çalışmalar, inançlara saygılı, laikliği savunan, cumhuriyetin değerlerine önem veren büyük bir demokratik uzlaşmayı sağlayan, iktidardan anahtarı teslim alacak olan bir yapının oluşmasını sağlamaktır."

Sarıgül, burada yaptığı açıklama ardından, Belediye Başkanı Erkan Dönmez’in evine giderek sünnet olan Kutay Dönmez'i kutlayarak, altın hediye etti. Belde sakinleri tarafından ilgiyle karşılanan Sarıgül, halkla tek tek tokalaşırken, evin önünde toplanan kadınlarla sohbet etti. Başkan Erkan Dönmez, Sarıgül'e teşekkür ederken, "Türkiye’nin yetiştirdiği bu büyük insan bugün Kurşunlu’da. Saygıdeğer ağabeyim, Türkiye’yi ve insanları kucaklayan bu büyük insana saygı duyuyor, hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.

Ev ziyareti ardından belde halkına seslenen Sarıgül, Kurşunlu’ya bir kez daha geleceğini veya burada oturanları otobüslerle Şişli'ye davet edeceğini belirterek, "Kaç otobüs olunsa olsun, Kurşunlulu büyüklerimizi, bütün Kurşunluları önce Eyüp Sultan Camii'nde bir sabah namazında, daha sonra bütün Şişli’yi gezdirerek ağırlamak istiyorum" dedi.

Sarıgül, daha sonra Kurşunlu’dan ayrılarak Düzce’ye geçerken, yollardaki 'Çare Sarıgül' yazıları dikkat çekti.



YY(FK/İD)