Hakkari Yüksekova'da helikopterin inişe geçtiği sırada düşmesi sonucu ölen askerlerden Piyade Uzman Erbaş Muhammet Şahin'in ailesine acı haberi, Alaşehir Kaymakamı ve Sarıgöl Kaymakam Vekili Musa Uslan, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Gencay Taşdemir, Dr. Cenk Çelik ile Yeşiltepe Muhtarı İsa Duman verdi. Şehidin ailesinin oturduğu ilçeye bağlı Yeşiltepe Köyü'ne gelen yetkililer, babası 66 yaşındaki Rıfat Şahin ve annesi Hüsniye Şahin'e acı haberi verdi.

Oğullarının öldügünü duyan yakınları gözyaşına boğuldu. Evden annesi Hüsniye Şahin'in "Adı gibi, kendi de güzel oğlumu bana gösterin", "Oğlumla daha dün konuşmuştum. Ne oldu sana oğlum?", "Ciğerim yanıyor", "Allah'ım rüya mı görüyorum", "Oğlumu istiyorum" feryatları yükseldi. Sağlık ekipleri ailesini sürekli kontrol altına aldı. Acı haberin duyulmasıyla birlikte köylüler Şahin Ailesi'nin evine akın etti, acılarına ortak oldu.

Kaymakam Musa Uslan,  annesi Hüsniye Şahin'i uzun süre teskin etti. Evli ve 1 çocuk babası  Piyade Uzman Erbaş Muhammet Şahin'in 5 yıldan bu yana görev yaptığı, 6 kardeşin en küçüğü olduğu ifade edildi.