Son yılların en sıcak günlerini yaşayan Denizli'de hava sıcaklığı zaman zaman 45 dereceye kadar ulaşırken, cumartesi akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur ile şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Sarayköy'e bağlı Duacılı Beldesi'nde etkili olan fırtına ağaçları köklerinden söktü, yol kenarındaki satış mağazalarının dev reklam panoları yola savruldu.

Beldede, kravat ve gömlek satışı yapan bir işyerinin camları fırtına nedeniyle kırıldı, içerideki tekstil eşyaları zarar gördü. Camların kırıldığı işyerinin işletmecisi 28 yaşındaki Ümran Ağbaç, etrafa saçılan cam kırıkları nedeniyle kol ve yüzünden hafif yaralandı.  Ağbaç, "Fırtına ile birlikte işyerinin camları sallanmaya başladı. Yan taraftaki işyerimizin kapılarını kapatmaya çalışırken, tüm camlar kırıldı. Cam kırıkları üzerime geldi. Kol ve yüzümden yaralandım. Kan içinde kaldım. Çok korktum" dedi. 

Görevliler kırılan camları temizlemek için çalışmalara başladı. Aynı beldede fırtınanın etkisiyle bir ağaç Veysel Avcı'ya ait minibüsün üzerine devrildi. Belde halkı fırtına sırasında korkuya kapıldıklarını söyledi. Fırtına ve yağış sebebiyle tarım arazilerinin de zarar gördüğü ifade edildi. Fırtınada yaralanan bir kumruyu gören bir işyeri işletmecisi onu sahiplendi.



RÇ(KÖ/İD)