Kaza bu sabah saat 07.30 sıralarında Sümer Mahallesi Kütahya Yolu Sarar Basma Fabrikası önünde meydana geldi. Sabah vardiyası için işe giden işitme engelli Selma Aydın'a, fabrikanın önündeki bariyerli hemzemin geçitte karşıya geçmek isterken makinistliğini Zihni Durmaz'ın yaptığı Eskişehir'den Adana'ya giden Toros Ekspresi çarptı. Trenin demiryolu kenarına fırlattığı Selma Aydın olay yerinde öldü.

İşitme engelli ve bekar olan Selma Aydın'ın Sarar basma Fabrikası'nda işçi olarak çalıştığı, önümüzdeki 7 Aralık 2012 tarihinde emekliye ayrılacağı belirtildi. Aydın'ın olay yerine gelen yakınları ise gözyaşı döktü.

SARAR KAZA YERİNDE

Kazanın olduğu yere gelen Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar cesedi görünce önce elleriyle dizlerine vurdu, ardından da bir süre elleriyle yüzünü kapadı. Sarar'ın daha sonra fabrikada çalışan işçilere 1 günlük izn vererek evlerine gönderdi. 

Ölen Selma Aydın'ın cesedi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı, tren makinisti Zihni durmaz ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Toros ekspresi kazana nedeniyle yaklaşık 1,5 saat bekledikten sonra diğer makinistle yoluna devam etti.



EK(EK/COŞ)