İncirliova'da yaşayan evli, bir çocuk babası, sara hastası çiftçi Hasan Uçak, geçen 10 Ekim'de bisikletiyle dolaşırken birden fenalaştı. Durup, bisikletten güçlükle inen Uçak, yere yığıldı. Çevredekiler Uçak'ın sara nöbeti geçirdiğini sanıp, ambulans çağırdı. Uçak, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi Acil Servis Ana Bilim Dalı Başkanlığı'na kaldırıldı. Hastaneye ulaştığında kendine gelen Uçak'ın vücudunda olay anında düşmeye bağlı bir yara olmaması ve sara nöbetinin sona erdiğini sanan doktorlar, gerekli ilaçları verdikten sonra taburcu edilmesine karar verdi. Ancak, doktorlar son anda bu kararlarından vazgeçip, şüpheci davranarak Uçak'ı daha kapsamlı kontrolden geçirdi. Kontrolde Uçak'ın karın boşluğunda kan olduğu tespit edilip, tomografi çekildi. Tomografi sonucu dalağı patlak olduğu teşhisi konulan Uçak, ameliyata alındı. ADÜ Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hedef Özgün ve ekibi tarafından ameliyat edilen Uçak, sağlığına kavuştu.

Bir hafta önce incir toplamak için çıktığı 3 metrelik ağacın tepesinden düştüğünü belirten Uçar, "Ancak, bir şeyim yoktu. Olay günü de bisikletle eve giderken birden başım döndü. Durdum ve yere yığıldım, sonrasını hatırlamıyorum. Herkes sara nöbeti geçirdiğimi sanmış. Meğer düşmeden dolayı dalağım parçalanmış. Acil serviste iğne vurup gönderebilirlerdi, ama doktorların dikkatleri sayesinde hayatta kaldım. Beni iki torunuma bağışladılar, teşekkür ediyorum" dedi.

Acil Servis Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mücahit Avcil, "Hastanın vücudunda darp izi olmadığı için normalde taburcu etmemiz gerekirdi. Eğer taburcu etmiş olsaydık, belki de hasta 4-5 saat içinde hayatını kaybedebilirdi" diye konuştu.

 

CU (AÖ/RT)