İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde Özel Harekat Polisi olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Nezih Yılmaz, yerleştiği Sapanca İlçesi'nin Yanık Köyü'nde 2004 yılında muhtarlığa seçildi. Nezih Yılmaz, 26 Kasım 2005 tarihinde yatsı namazı sonrası camiden çıkarak Sapanca- İzmit Yolu olan E-24 karayolu üzerinde evine doğru yürürken, bir bahçede saklandıkları iddia edilen kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna 6 kurşun isabet eden Yılmaz, Kocaeli Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü sırada yolda yaşamını yitirdi. Dönemin jandarma ekipleri tarafından faillerin belirlenmesi için yürütülen çalışmalar sonuçsuz kaldı.

ÖLÜM ÜÇGENİ CİNAYETLERİ YENİDEN SORUŞTURULUYOR

Sapanca Başsavcılığı, üzerinden 7 yıl geçen Nezih Yılmaz cinayetini, Sapanca- Hendek- Düzce Ölüm üçgeninde işlenen faili meçhul cinayet dosyalarının yeniden incelenmesi kapsamında ele aldı. Sapanca Cumhuriyet Savcılığı, bir süre önce 'Ölüm üçgeni' olarak bilinen Sapanca Hendek Düzce bölgelerinde 1993- 1996 yıllarında işlenen faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için, o dönem olay yerinde elde edilen parmak izlerini, ehliyet, pasaport, silah ruhsatı işlemlerinde başvuru sahiplerinden alınan örneklerle karşılaştırmak için Emniyet'in yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı parmak izi veri sisteminde de inceleme başlattı. 

Bölgede işlenen 12 faili meçhul cinayetin aydınlatılması amaçlanan soruşturma kapsamında özel harekatçı emekli polis memuru Nezih Yılmaz Cinayeti de güncel verilerle yeniden ele alınıyor. Bu kapsamda Sakarya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Jandarma ekipleri ,soruşturma kapsamında 2005 yılında işlenen cinayet mahallinde elde edilen boş kovanları güncel verilerle karşılaştırıyor.

Soruşturma kapsamında sadece son bir ayda 50 den fazla tanık dinlendiği ve önemli bilgilere ulaşıldığı öne sürüldü.



ZT(MB/COŞ)