Kursiyerlere 4 ay süren kurs süresince kente özgü yöresel yemeklerin yapılışı kadın aşçılar tarafından anlatıldı. Birçok Urfa yemeğini öğrenme imkanı yakaladıkları kursun kendilerine oldukça fayda sağladığını belirten kadın kursiyerler, ilerleyen süreçte yapmayı öğrendikleri yöresel yemekleri tattıracakları işyerleri açmayı planladıklarını ifade etti.

45 kadının sertifika almaya hak kazandığı kursun kapanış töreni, derslerin görüldüğü Urfa Mutfak Müzesi'nde gerçekleştirildi. Sertifika törenine Şanlıurfa Belediye Başkanı Bağımsız Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, Emin İzol, Ahmet Al, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Kadın ve Çocuk Koordinasyon Birim Sorumlusu Nihal Atilla ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi olarak tarihi geçmişe, geleneklere, halkın örf ve adetlerine, kültürel ve sanata büyük önem verdiklerini söyledi. Kentin tarihi dokusuna uygun motiflerin işlendiği Urfa Mutfak Müzesi'nin geçen yıl aslına uygun bir şekilde restore edildiğini belirten Fakıbaba, son dönemlerde tarihi evlere ilginin arttığını ve yöresel yemeklerin geleceğe taşınacak olmasından mutluluk duyduğunu kaydetti.

Fakıbaba'nın konuşmasının ardından kursu başarıyla tamamlayan 45 kadına sertifikaları davetliler tarafından verildi. Sertifika töreninin ardından kadınlar, kursta öğrendikleri ve kendi elleriyle hazırladıkları yemekleri davetlilere ikram etti.



(HK/BT)