Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, DSİ Genel Müdürlüğü ile birlikte 3 yıldır söz konusu hazırlıklarını yaptıkları projede son aşamaya gelindiğini söyledi. İçme suyu yeni arıtma tesisinin 2 kısımdan oluştuğunu vurgulayan Arslan, ilk bölümün arıtma, ikinci bölümün ise pompa istasyonu ve ana isale hattının bulunduğunu ifade etti.

Arslan, mevcut içme suyu arıtma tesisinin kapasitesinin günde 270 bin metreküp olduğunu, ikinci etabın tamamlanmasıyla birlikte kapasitenin günlük 600 bin metreküpe çıkacağını kaydetti. Arslan, "Bu da Şanlıurfa'nın önümüzdeki 30 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılanması anlamına gelmektedir. Arıtma tesisiyle birlikte Dağeteği, Maşuk, Direkli, Yenice ve Karaköprü bölgesinde 7 depo, 5 pompa istasyonu yapılacaktır. Ana isale hattı 28 bin 600 metre uzunluğundadır ve tahmini ihale bedeli 100 milyon lira olarak öngörülmektedir" dedi.

Habib Arslan, Şanlıurfa için büyük önem taşıyan projenin 3 Ağustos'ta DSİ Genel Müdürlüğü'nde yapılacağını sözlerine ekledi.



(HK/BT)