Şanlıurfa'da, Şehitler Abidesi'nde düzenlenen çelenk koyma töreni sırasında yoğun güvenlik önlemi alındı. Frekans karıştırıcı jammerli araçların görevlendirildiği tören alanının çevresindeki yüksek binalarda özel harekatçıların bulunduğu görüldü. Anıta çelenk konulmasının ardından protokol üyeleri, Şehitlikte bulunan mezarlara karanfil bıraktı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan resmi kutlamalarda ise Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba askeri araç üzerinden, töreni izleyen vatandaşları selamladı. Günün önlem ve anlamını belirten konuşmanın ardından geçit töreni yapıldı. Güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı kutlamalar geçit töreni ile sona erdi.

Tören sonunda gazetecilere konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, terörün zulmüne rağmen coşkuyla kutlama yaptıklarını belirterek şöyle dedi:

"Ülkemizde son dönemde bölücü terör örgütünün halkımıza yaptığı büyük zulme, bize yaşattığı büyük acılara rağmen inançla, gururla Zafer Bayramı'nı kutluyoruz. Mehmetçiğin yazdığı tarihi destanı bir kere daha halkımızla birlikte hatırlıyoruz. Büyük destanı yazan Büyük Komutan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına bütün şehitlerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Bu topraklarda bu bayrak ebediyen dalgalanacaktır. Halkımız ebediyen birlik beraberlik içerisinde bağımsız olarak yaşayacaktır."

ADIYAMAN'DA COŞKULU KUTLAMA

Adıyaman'da Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalara, Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Protokolün törene katılanları selamlamasının ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, halk oyunları ekipleri folklor gösterisi sundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Tezcan Aydemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın şan ve şerefle dolu Türk tarihinin dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Tarihin her sayfası şan ve şerefle dolu olan milletimizin bugünlere gelmesi kolay olmamıştır. 30 Ağustos zaferi, Türk ulusunun koşullar ne kadar ağır olursa olsun; onuru, bağımsızlığı ve vatanı uğruna her türlü fedakarlığı seve seve gösterebileceğini bütün dünyaya anlatan, tarihte eşine az rastlanır bir destandır."

Kutlamalar geçit töreni ile sona erdi.



ÖP,FB(HK/COŞ)