Şanlıurfa'da yapılan kutlamalar Kadri Erdoğan Caddesi üzerinde bulunan Valilik binası önünde gerçekleşti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın askeri araç üzerinde halkı selamlaması ile başladı. Vatandaşların ellerindeki bayrakları sallayarak ortak olduğu kutlamalarda konuşan Vali Celalettin Güvenç, zorlukları aşarak bugünlere ulaşan Türkiye'nin her anlamda dünyaya örnek olduğunu belirterek, "Yanı başımızdaki sıkıntılara da derman olmak için çırpınan, insanlığın refahı için enerjisini harcamaktan kaçınmayan bir devlet noktasına geldik. Yolu olmayan, okulu olmayan, ilacı olmayan, ışığı olmayan günlerden; yolu, ilacı, ışığı bol olan günlere geldik" dedi.

Coşku içerisinde yapılan kutlamalar tören geçidi ile sona erdi.

ADIYAMAN'DA DA COŞKU VARDI

29 Ekim Adıyaman'da da coşkuyla kutlandı. Adıyaman Atatürk Stadyumu'nda yapılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "Cumhuriyetimizin 89'uncu yıl dönümünü milletçe büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm yokluklara karşın bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olacak olan bir zaferle çıkan Türk milleti, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. Bu başarının ardından Türk milletinin fedakarlığı, vatan sevgisi ve azmi vardır" diye konuştu.

29 Ekim'e ilişkin şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği kutlamalar, tören geçidi ile son buldu.



AL,SS (HK/AK) (FOTOGRAFLI)