Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yıldönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Daha sonra 11 Nisan Stadyumu'nda devam eden törende, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı askeri araç üzerinde vatandaşları selamladı. Öğrencilerin günün anlam ve önemli belirten konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 11 Nisan tarihinin kentin en şanlı günü olduğunu ifade etti. Bugün üzerinde huzurla yaşanılan toprakların 92 yıl önce verilen mücadelenin eseri olduğunu vurgulayan Fakıbaba, "12 bin yıldan beri dünya tarihinde ayrı bir öneme sahip olan Şanlıurfa, bugünlerde dünyanın gözünü diktiği önemli merkezlerden biridir. Şanlıurfa'nın kurtuluş mücadelesi, ne şartta olursa olsun hür yaşamından vazgeçemeyeceğinin haykırışının en bariz örneğidir" diye konuştu.

TEMSİLİ KURTARMA STADYUMDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törende daha sonra Şanlıurfa'nın Fransız işgalinden kurtuluşu temsili olarak canlandırıldı. Stadyumda yapılan canlandırmada, manevra mermileri ile sis bombaları kullanıldı. Silah seslerinin heyecana yol açtığı temsili gösteri, çıkan çatışmada Fransız askerlerinin öldürülmesi ve bazılarının esir alınmasından sonra Urfa kalesine Türk bayrağı çekilmesi ile son buldu.

Kutlamalar, işgalden kurtuluşun anlatıldığı temsili gösterinin ardından, bando konseri ve tören geçidi ile devam etti. Kutlamalar sonunda tertip komitesini tebrik eden aralarında Bakan Faruk Çelik'in de bulunduğu protokol üyeleri, Balkan ülkelerinden gelen halk oyunları ekibiyle birlikte halay çekti.



(HK/AK)