Milli Eğitim ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi kapsamında ilköğretim 1 ile 5'inci sınıfında eğitim gören öğrencilere yönelik süt dağıtımı Şanlıurfa'da da başladı. Ücretsiz olarak süt dağıtımı ilk olarak Devteşti Mahallesi'nde bulunan Belediye İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Süt dağıtımı için yapılan törene, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Pala, Tarım İl Müdürü Mahmut Ökten ile öğretmenler katıldı. Öğrenciler tarafından okul girişinde çiçekle karşılanan protokol üyeleri daha sonra geçtikleri sınıflarda üzerinde, 'Okul sütü akıl küpü' yazılı sütleri dağıttı.

ÜMİT EDİYORUM ŞİFA OLUR

Birçok kentte içtikleri sütlerden zehirlenen öğrencilerin hastanelik olduğu sırada gerçekleşen törende sınıfta öğrencilere konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Pala, sütlerin sağlam çıkmasını umut ettiğini söyledi.

Pala, şöyle konuştu:

"Sizlerin sağlıklı beslenmeniz için süt dağıtıyoruz. Sağlıklı beslenenler daha zeki olurlar, okuduklarını daha çabuk anlarlar. Süt dağıtımı için protokol imzalandı. Bizde bu protokolü yerine getirmek için buradayız. Şanlıurfa genelinde bin 446 okulumuzda eğitim gören öğrencilerimize süt içireceğiz. Bu sütleri sağlam diye içirmeye çalışacağız böyle ümit ediyorum. Ümit ediyorum bu sütler sizlere şifa olur. Zaten bu amaçla dağıtacağız."

Pala tören sonunda okuldan ayrılırken, bir gazetecinin sütten birçok öğrencinin zehirlendiğini hatırlatması üzerine, "Bu sütlerden birinin hasta olmasını düşünmek istemiyoruz. Bu sıkıntılı bir şey, bende tereddütlüyüm. Bu konuda inşallah bir şey olmaz" dedi.

Süt dağıtımı kent genelindeki ilköğretim okullarında gerçekleştirildi.



AL(HK/AK)