Şanlıurfa İl Genel Meclis Başkanlığı, yaz ayının gelmesiyle birlikte doğal güzellikleri ile öne çıkan, yeşil ve mavinin buluştuğu tarihi ilçeye turist çekmek amacıyla mayıs ayı olağan birleşimini Halfeti'de düzenlemeyi kararlaştırdı. Bu karar sonrası Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Meclisi üyeleriyle Şanlıurfa'dan otobüsle Fırat Nehri kıyısındaki Halfeti'ye gitti.

FIRAT'IN ORTASINDA TEKNEDE TOPLANTI

Halfeti'ye gelen İl Genel Meclis üyeleri; Halfeti Kaymakamı İsmail Çiçek ve Belediye Başkanı CHP'li Mahmut Özdemir tarafından karşılandı. Burada kendileri için hazırlanan tekneye binen meclis üyeleri; hareket eden tekne ile hem Halfeti'nin güzelliklerini gördü hem de gündem maddelerini görüşüp toplantılarını yaptı.

HERKES HALFETİ'Yİ GÖRMELİ

Teknede gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Halfeti'nin çok özel bir ilçe olduğunu ve herkesin görmesi gerektiğini söyledi. Şanlıurfa'nın sıra gecesi ve çiğköftesi dışındaki güzelliklerinin ön plana çıkarılması için ilçe gezilerine başladıklarını ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

"Biz bundan sonraki toplantılarımızın bir birleşimini ilçelerde yapmayı karar verdik. Daha önce Ceylanpınar ve Akçakale'de toplantılarımızı gerçekleştirdik. Üçüncüsünü de Halfeti'de, bu güzel mekanda gerçekleştiriyoruz. Halfeti bildiğiniz üzere Güneydoğu'nun incisi konumunda, adeta Bodrum'u andırıyor ve burası saklı cennet diye biliniyor. Halfeti her türlü su sporlarının yapılabileceği özel bir yer. Halfeti'nin, Türkiye gündemine oturması ve daha fazla turist çekmesi için bu toplantıyı yapmayı kararlaştırdık. Şanlıurfa'nın çok güzel geniş bir sofrası var. Ama şehir olarak sürekli sıra geceleri, çiğköfte ile gündeme geliyoruz. Bunlar da bizim ama çok daha güzelliklerimiz var. Şanlıurfa; Göbeklitepe, Harran ve Halfeti gibi bir çok tarihi mekana da sahip. Biz tüm insanlarımızı bu güzellikleri görmesi için Şanlıurfa'ya çağırıyoruz."

Halfeti Kaymakamı İsmail Çiçek ise Halfeti'de bir kısma sular altında kaldıktan sonra terk edilen konakların butik otellere çevrilmesi için çalıştıklarını söyledi. Devlet olarak tarım yapamayan, sanayisi olmayan vatandaşlara destek olmaları gerektiğini ifade eden Çiçek, daha sonra İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz'a teşekkür plaketi verdi.

Meclis üyeleri, turizm çalışmaları ile ilgili bazı gündem maddelerini görüştükleri toplantıdan sonra Halfeti'nin tarihi ve doğal güzelliklerini tekne turu ile dolaşarak inceledi.



(HK/BT)