Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği koşuların startı, Atatürk Bulvarı üzerindeki 11 Nisan Spor Salonu önünden verildi. Koşu, Diyarbakır Yolu Kızlar Köyü güzergahı boyunca sürdü. Güzergah, 4 saat boyunca trafiğe kapatıldı, sürücüler alternatif yolları kullanmak zorunda kaldı. Koşulara kayıt yaptıran 470 atletin içerisinde bazı kişilerin şalvarla, bazılarının ise günlük kıyafetleriyle koşması dikkat çekti. Dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli ülkelerinden atletlerin geldiği koşuya Şanlıurfalılar izleyici olarak fazla ilgi göstermedi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu’nun da 10 kilometre koşusuna katıldı. Atletler, ısınma hareketlerinin ardından startın verilmesiyle etabı tamamlamak için çaba sarf etti. Koşuya Vali Güvenç’le birlikte kurum amirleri de koşarken, özel hareket polislerinin aracı ve frekans kesici jammer aracı da protokol heyetinin arkasında ilerledi. Zaman zaman organizasyon aksaklıklarının yaşandığı koşuda atletlerin bazıları, güzergah boyunca su bulamamaktan şikayetçi oldu.

Zorlu geçen yarı maratonda erkekler kategorisinde Ali Haydar Tekgöz, Faslı Khalid Azzoloadnie ve Mehmet Akkoyun, kadınlarda ise Senem Çağlar, Süheyla Adıyaman ve Yasemin Can ilk 3 sırayı aldı. Erkekler 10 kilometre koşusunda Orhan Avcı, Muhammet Uğur Çakır, İsa Özçelik dereceye girerken, kadınlar 10 kilometrede ise Nursel Yıldız, Narin Sağlam, Damla Ağal dereceye girdi.

Koşular sırasında oldukça renkli görüntüler de ortaya çıktı. Koşu sırasında bir erkek, koşan eşini gülle karşılayıp kucaklaştı. Maratonu tamamlayan atletlere koşu sonunda portakal, elma ve su ikram edildi. Ardından davul- zurna eşliğinde atletler, halay çekip stres attı.

10 kilometre Koşusu'na katılan Vali Celalettin Güvenç, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yurt içi ve yurt dışından gelip Şanlıurfa'da yarışan tüm sporcuları tebrik etti. Vali Güvenç, 2013 yılında daha çok sporcunun katılımıyla maraton yapılmasının planlandığını, finalin Göbeklitepe ören yerinde yapılabileceğini söyledi. Vali Güvenç, ayrıca yarışmaya Trabzon'dan katılan ve kategorisinde dünya 6'ncılığı bulunan zihinsel engelli Emrah Öztürk'e de altın ve para ödülü verdi. Maraton koşusunda dereceye giren diğer atletlere Cumhuriyet altını, kupa ile yöresel Şanlıurfa isodu verildi.



AL,ÖP(SS)