Başkanlığını bağımsız Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yaptığı Şanlıurfa Belediyesi, Osmanlı Mahallesi'nde hazine arazisi üzerine kaçak inşaat yapıldığını saptadı. Daha önce de bazı ev ve inşaatların yıkıldığı bölgede, kaçak yapılan çoğunluğu yapımı yeni tamamlanmış dükkanlardan oluşan 80 yapının sahibine belediye görevlileri tarafından uyarıda bulunuldu. Ancak, uyarının dikkate alınmaması üzerine bu sabah 300 polis, 150 zabıta çok sayıda iş makinesi ve zırhlı araç ile bölgeye giderek yıkımı gerçekleştirmek istedi. Çevik kuvvet polislerinin çevre güvenliğini sağlamasının ardından belediye iş makineleri ile inşaatların yıkımına başladı. 

TAŞ ATANLARA BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU

Yıkımın devam ettiği sırada, cadde üzerinde toplanan çok sayıda kişi, belediye görevlileri ile polis amirlerini konuşarak ikna etmeye çalıştı. Ancak bunda başarılı olamayan grup, etraftan topladıkları taşları bir anda polis ve belediye görevlilerine atmaya başladı. Saldırganlar kendilerini uyaran polislere taş atmayı sürdürünce ortalık bir anda savaş alanına döndü. Polisler, kendilerine taşla saldıran ve yıkımı engellemek isteyenleri biber gazı ve basınçlı su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Ortalığın savaş alanına döndüğü bölgede, 3'ü polis çok sayıda kişi yaralandı. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan göstericiler, ara sokaklarda polise taş atmayı sürdürdü.

COPLU MÜDAHALE

Gerginlik üzerine yıkımın yapıldığı yerlere çıkan sokaklar, araç ve yaya trafiğine kapatılırken, polis bir süre sonra yeniden aynı bölgede toplanan ve yıkıma engel olmaya çalışan vatandaşlara copla müdahale etti. Coplu müdahale sonrası kalabalık ara sokaklara kaçarken, bazı kişler ise polis tarafından gözaltına alındı. Olaylar sırasında yaralanan polisler ise ambulanslar ile tedavi için hastanelere gönderildi. Takviye polis güçlerinin sevk edildiği ve şu ana kadar 30 kaçak yapının yıkıldığı bölgede gerginlik devam ediyor.



HK,AL,ÖP (HK/AK)