Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin ilk operasyonu Diyarbakır-Şanlıurfa girişinde oluşturulan uygulama noktasında gerçekleşti. Ağrı’dan Mersin istikametine gitmekte olan Ercan A.’nın kullandığı otomobil polis ekipleri tarafından arama noktasında durduruldu. Özel eğitimli köpek Jane eşliğinde yapılan aramada otomobilin arka koltuğunda 4 ayrı pakete gizlenmiş 36 kilo 500 gram esrar bulundu.

Polis, kent girişine yakın Karaköprü beldesi mevkisinde terk edilmiş hafif ticari araçta yaptığı aramada 52 kilo 800 gram esrar ele geçirdi. Bu araçla ilgili çalışmasını derinleştiren polis, bir otomobili durdurarak içerisinde bulunan sürücü Özgür S. ve Şeyhmus A.'yı gözaltına alındı.

Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunda oluşturulan uygulama noktasında bir otomobili durduran polisler, Diyarbakır’dan temin ettikleri 47 kilo 800 gram esrarla birlikte Adana’ya gitmekte olan Emrah A., Süleyman Ç.'yi yakaladı. Polis, bu otomobile öncülük yaptığını belirlediği otomobildeki Abdulhakim D., Sinan Ö., Özcan B., Mahmut B.'yi de gözaltına aldı. Operasyonlarda yakalanan 10 kişi, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek suçundan adliyeye sevk edildi.

Polis, 19 bin 460 paket kaçak sigara ile yakaladığı İsmail A., Mehmet K., Ömer A. hakkında yasal işlem başlatılırken, 20 bin litre kaçak akaryakıtla yakalanan Osman A.’ya  ise gümrük kaçağı akaryakıt suçundan işlem yapıldı.



AL,ÖŞ(HK/AK)