Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, yurtdışından kaçak yollarla getirilen silahları sattığı saptanan bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Silah kaçakçılarının aynı zamanda uyuşturucu ticareti yaptığını da belirleyen polis, 7 ay izlediği şebekeye yönelik önceki gün operasyon düzenledi. Şanlıurfa, Diyarbakır, Şırnak, Denizli ve İstanbul'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 31 adrese baskın yapıldı. Operasyonda 21 kişiyi gözaltına alan polis, evlerde yaptığı aramalarda 21 ruhsatsız tabanca, 1 suikast silahı Uzi, 2 uzun namlulu Kalaşnikof tüfek, 339 fişek ile 27 şarjör ele geçirdi.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, sorgulaması tamamlanan Sinan P., Ali M., Abdülrahim S., Ömer H., Salih T., Nasır C., Mehmet D., Fatih D., Adil Ç., Mehmet Sadık Ş., Hasan K., Nedim D., Harun Servan K., Hasan İ. ve İbrahim Halil S. sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sorgulamalarında suçlamaları reddeden veya susma hakkını kullanan 15 şüpheli 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüte üye olmak', 'örgüt faaliyetleri kapsamında silah ve mermi ticareti yapmak' suçlarından sevk edildikleri adliyede Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermeye başladı.

ENGELLİ ARACIYLA ESRAR SEVKİYATI

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü polisleri tarafından bu sabaha karşı Diyarbakır- Şanlıurfa karayolunda arama noktası oluşturuldu. Uygulama noktasına yaklaşan ve polislerin durumundan şüphelendiği bir engelli otomobilini 'dur' uyarısında bulunuldu. Polisin ihtarına uymayarak kaçan ve içerisinde 2 kişinin bulunduğu otomobil, 40 kilometre süren kovalamaca sonucu Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında durduruldu. Polis tarafından otomobilden indirilen ve sağ ayağı protezli olan sürücü Ahmet Ünlü ile yanındaki Serdal Tezgel gözaltına alınırken, bagajda yapılan aramada 48 kilo esrar ele geçirildi.

Daha önceden kaçakçılık ve PKK terör örgütü propagandası yapmak suçundan poliste kaydı bulunduğu saptanan 2 şüpheli, sorgulamalarının ardından 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek' suçundan adliyeye sevk edildi.



AL(HK/COŞ)