Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü lehine gösteriler düzenleyip, yasa dışı eylem ve korsan gösterileri düzenleyip yönlendirdiği öne sürülen ve PKK'lı teröristlerin Suriye sınırından yurda geçişlerine yardımcı oldukları iddia edilen kişileri takibe aldı. Uzun süre izlenen şüphelilerin isim ve adreslerini saptayan polis, bu sabah operasyon yaptı.  Savcılık kararı ile Şanlıurfa ve ilçelerinin yanı sıra Diyarbakır'da şüphelilere ait adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Saat 05.00'te başlayan ve çok sayıda polisin katılımı ile düzenlenen baskınlarda, aralarında BDP'li Viranşehir Belediye Başkan Yardımcıları Naif Aslan, Türkan Ulumaskan, BDP Viranşehir İlçe Başkan Yardımcıları Birgül Özkara ve Bubu Azlal'ın da bulunduğu 29 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, örgütsel içerikli olduğu ileri sürülen dokümanlar, evraklar, CD'ler ve bilgisayarlara da incelenmek üzere el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmaya başlandı.



DHA(HK/İD)