Terörle Mücadele Şubesi polisleri, geçen yıl 4 Nisan'da Halfeti'nin Ömerli Köyü'nde çetebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününe katılıp burada terör örgütü propagandası yaptığı saptanan kişileri kamera kayıtlarından tesbit etti. Polis, ayrıca 20 Mart günü nevruzu 1 gün erken kutlamak isteyen, ancak izin verilmemesi nedeniyle olay çıkaranları da çekilen görüntülerden belirledi. Her iki olaya ilişkin 18 isim saptayan polis, bu kişilerin yakalanması için saat 06.00'da Siverek ve Viranşehir ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda Ş.A., A.M., F.Ş., Z.Ö., E.E., L.K. ve S.K. Viranşehir'de, S.H., H.T., F.K., M.K., Ş.V.H., M.H., İH.A., E.A., M.İ., M.Z.A. ve S.Y. ise Siverek'te gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda bulunan bazı yasak yayınlar ile suç unsurlarına da el konuldu.

Gözaltına alınan 18 şüpheli, Şanlıurfa'ya getirilerek Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmaya başladı. Şüphelilerin sorgulamalarının tamamlanmasının ardından; 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Suç ve suçluyu övme', 'Görevli memura mukavemet' ve 'Kamu malına zarar verme' suçlarından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Öte yandan polis, aynı olaylara katıldığı ve suç işlediği saptanan 200 kişinin yakalanmasına yönelik operasyonlarının devam edeceği mesajını verdi.



(HK/BT)