Şanlıurfa Belediyesi, Eyyübiye Mahallesi'ndeki canlı hayvan satışı yapılan pazarın kent içerisinde kaldığı düşüncesiyle yaklaşık 1 yıl önce Yenice Mahallesi'nde modern pazar yaptırdı. Yeni pazarın tamamlanması ardından besicilere yeni pazar alanına taşınmaları konusunda çağrı yapıldı. Ancak, birçok besici, altyapı hizmetinin eksik olduğunu ve ulaşım sorunu nedeniyle yeni pazar alanına gitmeme kararı aldı. Bir süreden bu yana  devam eden sorunun çözüme kavuşmaması üzerine, belediye ekipleri dün eski pazar alanının girişini, hafriyat dökerek kapattı. Besicilerin buna rağmen geleceklerini bildirmesi üzerine bu sabah erken saatlerde çok sayıda polis ve zabıta, 'Eski Pazar' alanına gitti. Zırhlı araçlar ile önlem alınan bölgede pazara ulaşan yollar da bariyerlerle kapatıldı.

ESNAF TEPKİLİ

Kamyonetlerle pazara küçükbaş hayvan getiren besiciler, bariyerlerle kapatılan pazarın girişine de hafriyat dökülü olduğunu görünce polis ve zabıtalarla tartıştı. Görevlileri ikna edemeyen besiciler; daha sonra toplu halde Şanlıurfa Belediyesi önünde toplandı. Belediyede kimseyle görüşemeyen besiciler, karşılaştıkları soruna tepki göstererek, şöyle dedi:

"Hayvan pazarı esnafı olarak mağdur durumdayız. Bir türlü bu sıkıntımızı gideremedik. Belediye bizi sürekli polisle karşı karşıya getiriyor. Belediyenin yapmış olduğu yeni hayvan pazarında alt yapı eksikliği bulunuyor. Bu durum giderilmediği için bizler perişan olmaktayız. Bu kış gününde eksiklikleri bulunan yeni hayvan pazarına gönderilmek istenmekteyiz. Buranın su, yol, elektrik, ahır sorunu çözülsün gidip yerleşelim. Bunun için bize ek bir süre verilmesini istiyoruz. Sorunumuzu anlatıp çözüm bulmak istiyoruz ama başkan bizi muhatap almıyor."

Uzun süre bekleyen besiciler, kimseyle görüşemeyince belediye önünden ayrıldı.



AL,ÖŞ,ÖP(HK/İD)