Şanlıurfa’nın Bozova İlçesi'nde dün saat 23.30 sıralarında evinden çağrılan Atatürk Lisesi öğretmeni Halil Uçar, okuldan atılan 4 genç tarafından bıçaklanarak, Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ameliyatta alınan öğretmen Uçar’ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, saldırgan öğrencilerin yakalanması için polis arama çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan geçen perşembe günü de Şanlıurfa kent merkezinde başka bir öğretmene şiddet olayı olduğu ortaya çıktı. Ayhan Şahenk Çok Programlı Lisesi’nden velisinin isteğiyle tasdiknamesi verilen 16 yaşındaki Mehmet K., evden aldığı ekmek bıçağıyla öğretmenler odasını bastı. Okula geç geldiği gerekçesiyle öğretmeni Ayşe Dicle Ö.’yü öğretmenler odasında bıçaklamak isteyen öğrenci Mehmet K.’yı, erkek öğretmenler tarafından bıçak olan eline sandalye ve cetvelle vurup etkisiz hale getirerek polise teslim edildi. Mehmet K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Son bir hafta içerisinde Şanlıurfa ve İzmir’de öğrenciler tarafından öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen bu saldırılara ilişkin olarak Eğitim- Sen Şube Başkanlığı tarafından kınama açıklaması yapıldı. Şube üyelerinin de eşliğinde Başkan Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Son dönemlerde öğretmenlere karşı ciddi bir anlamda şiddet uygulanıyor. Bunun başlangıcında İzmir’de bir kadın öğretmen, derste öğrencisi tarafından öldürüldü.  Bozova İlçesi’nde daha önceden okullardan atılan 4 genç, öğretmen arkadaşımızı gece evden çağırıp 'Sizinle bir konu hakkında görüşeceğiz' bahanesiyle öğretmen Halil Uçar’ı bıçaklayıp kaçtı. Yaralanan arkadaşımızın ölüm tehlikesi halen devam etmektedir. Yine Ayhan Şahenk Çok Programlı Lisesi’nde velisi tarafından tasdiknamesi alınan öğrenci Mehmet K., öğretmenler odasına girip öğretmen arkadaşlarımıza bıçaklı saldırı teşebbüsünde bulunmuştur. Bu çocuk şimdi serbest bırakıldı. Şanlıurfa’da ve Türkiye’de öğretmenlere yönelik ciddi anlamda şiddet uygulanmaktadır. Bu durum öğretmenlerimizin psikolojisini bozmaktadır. Bu olayların çoğunluğu okulla dışlanmış olan gençler tarafından gerçekleşmektedir. Bu tür gençler okul önlerinde cirit atmaktadırlar. Bu gençlerin tekrar topluma kazandırılması için valilik ve polis bu konuyla el atması gerekmektedir. Aksi takdirde bu gençler, hem topluma hem de öğretmenlere zarar vermeye devam edecekler. Öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen bu çirkin saldırıları nefretle kınıyoruz. Eğitim-Sen olarak bu saldırıların takipçisi olacağız.



AL,ÖP(HK/SS)