Öcalan'ın doğum günü kutlamasına ilişkin yasak sonrası yoğun güvenlik önleminin alındığı Suruç İlçesi'ne gelen BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, uygulamaya tepki gösterdi.

BDP Suruç ilçe binasına gelen Binici ve Zenderlioğlu, BDP Şanlıurfa İl Başkanı Fatma İzol ve partililerden gelişmelere ilişkin bilgi aldı. PKK elebaşı Öcalan'ın doğum günü kutlamasına yasak getirilmesini eleştiren BDP'li İbrahim Binici şöyle dedi:

"Bu insanların hak ve taleplerini gözlemleyin, ona göre kararlarınızı verin. Yoksa bu halk gerçekten ayrılmanın eşiğine gidiyor. AKP en büyük bölücülüğü yapan partidir. Biz BDP olarak TUHAD-FED'in düzelenmiş olduğu bu etkinliğin haklı gerekçelerini destekliyoruz. Halkımız 4 Nisan'da Aligör'de olacaktır. Bedelli ne olursa olsun halk bunu istiyor. Sayın Öcalan 250 gündür avukatları ve ailesiyle görüştürülmüyor. Öcalan önemsenecek birisidir, onu muhatap almak lazımdır."

ÖCALAN KARDEŞLER DE YASAĞA TEPKİLİ

4 Nisan kutlamalarına yasak getirilmesine Abdullah Öcalan'ın kardeşleri Mehmet ve Fatma Öcalan da tepki gösterdi. Halfeti İlçesi'ne bağlı Ömerli Köyü'nde yaşayan Mehmet ve Fatma Öcalan kardeşler, yasağa rağmen köye gelecek misafirlerini beklediklerini dile getirdi.

POLİSLER ÇOCUKLARLA MAÇ YAPTI

Öcalan yandaşlarının geçmiş yıllarda toplanarak geceyi geçirdiği Aligör Beldesi'nde yoğun güvenlik önlemi alan polisler, beldede yaşayan çocuklarla futbol oynadı. Gerginlik nedeniyle eğitime 2 gün ara verilen beldede, çevik kuvvet polisleri ile çocuklar birlikte top koşturdu. Maç sırasında çocuklar Kürtçe konuşurken, polisler ise Türkçe karşılık verdi. Maçın ardından polisler çocuklara meyve suyu ve kek ikram etti. Bazı çocuklar ise polislerden izin alıp, zırhlı araçlar üzerine çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdi.



AL(HK/COŞ)