Şanlıurfa'da düzenlenen nevruz kutlaması Haleplibahçe Mahallesi'nde bulunan boş alanda yapıldı. Öğle saatlerinde başlayan kutlamalar için sabah erken saatlerden gelenler, oluşturulan kontrol noktalarında yapılan üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı alana gelen kadınların başörtülerinin altı ile çantaları da titiz şekilde arandı.

ARBEDE ÇIKTI, 15 GÖZALTI

Şanlıurfa ve çevre illerden takviye olarak kente gelen 2 bin polisin görev yaptığı kutlama alanı çevresinde çok sayıda zırhlı araç bekletiliyor. Kentin giriş ve çıkış noktaları ile merkezinde de yoğun güvenlik önlemi alan polis, alana gelenlerin kimliklerini de tek tek kontrol etti. Telsizlerden sık sık öğrencilerin alana alınmaması uyarısında bulunuldu. Kutlama alanına gelenleri yasa dışı slogan atmamaları için uyaran polisler, bazı kişilerin yanında bulunan dövizlere de el koydu.

Öğle saatlerinde alana girerken kimlik kontrolüne tepki göstererek PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan grup ile polis arasında arbede çıktı. Yaşanan gerginlikte polis, yasadışı slogan atan ve kendisine direnen 15 kişiyi yaka paça gözaltına aldı.



AL,ÖP(HK/AAA)