Hava sıcaklıkların artması Şanlıurfa'da motosiklet kazalarını da beraberinde getirdi. Kazalar ve yapılan denetimler sırasında motosiklet kullanıcılarının büyük bölümünün ehliyet sahibi olmadığının ortaya çıkması üzerine, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı.

Açıklamada, hem yapılan denetimler hem de istatistik verilerinin, yaz aylarıyla birlikte ehliyetsiz kişilerin motosiklet kullanımına yöneldiğini ortaya çıkardığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde meydana gelen trafik kazaların neredeyse yarısı, ehliyetsiz sürücülerin yaptığı ölümcül kural ihlallerinden kaynaklanmaktadır. Bu durum trafikte kurallara uygun şekilde seyri sefer eden sürücülerimizi ve yayalarımızı zor durumda bırakmakta ve mağdur etmektedir. Bu nedenledir ki motosiklet sorunu, Şanlıurfalıların sıklıkla dile getirdikleri ve şikayetçi oldukları önemli bir sorundur. İlimizin huzur ve güvenliğini sağlamayı kendisine misyon edinmiş bir kurum olan İl Emniyet Müdürlüğümüz, şimdiye kadar bu konuda yapmış olduğu uygulama ve denetimleri bundan böyle daha da sıklaştıracaktır. Toplumun can güvenliğini tehdit eder şekilde ehliyetsiz araç kullanılması, motosiklet ve motorlu bisikletlerin yaya kaldırımı üzerinde yayalarımızın güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde kullanılması ve gelişigüzel park edilmesi konularında yapılacak uygulama ve denetimler bundan böyle daha da sıklaştırılacaktır. Motosiklet terörüne son verilmesi toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir konudur ve ilimizin ortak arzusudur. İlgili birimlerimiz tarafından atılan bu önemli adımın kamuoyu nezdinde büyük destek bulacağına inancımız tamdır."



(HK/CK)