Kaza, saat 00.15 sıralarında Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 44'üncü kilometresinde meydana geldi. Siirt'ten yola çıktığı ve Kahramanmaraş'a gittiği öğrenilen Mehmet Şerif Karaağaç yönetimindeki 46 HF 154 plakalı minibüs, Hilvan ilçesi çıkışında aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinin ardından taklalar atan, minibüs yol kenarına devrildi. Kaza sonrası yolda can pazarı yaşanırken, minibüste bulunanlar çevreye savruldu.

ARAZİDE YARALI ARADILAR

Yoldan geçenlerin fark etmesinin ardından kaza güvenlik güçleri ile sağlık ekiplerine bildirildi. Kaza yerine gelen sağlık görevlileri, araçtan araziye savrulan yaralıları ambulanslarla Şanlıurfa'daki hastanelere gönderdi. Minibüsten yola savrulan isimleri öğrenilemeyen 2 kişinin olay yerinde öldüğü belirlenirken, güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri el fenerleri ile uzun süre arazide yaralı olup olmadığını araştırdı. Yaklaşık yarım saat süren çalışma sonrası kimsenin bulunmadığı anlaşılınca aramalara son verildi. Kaza nedeniyle uzun süre ulaşıma kapalı kalan Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu da, çalışmaların tamamlanmasının ardından kontrollü olarak araç trafiğine açıldı.

Olay yerinde yaşamını yitiren 2 kişinin kimliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar sürdürülürken, kazada yaralanan ve ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen minibüs sürücüsü Mehmet Şerif Karaağaç da yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Sürücünün de yaşamını yitirmesinin ardından kazada ölenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Kazada yaralanan; Mehmet Bakar, Durdu Taş, Mehmet Uykan, Onur Yıldırım, Ahmet Sevim, Ahmet Hamit İslam ve Ahmet Yıldız ile isimleri öğrenilemeyen 2 yaralının tedavisi ise çeşitli hastanelerde sürüyor. Yaralılardan 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, kazaya ilişkin soruşturma sürdürülüyor.

ÖŞ (HK/SSA)