Şanlıurfa'da 30 kadar KESK üyesi, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Polislerin çevresinde güvenlik önlemi aldığı alanda toplanan ve ellerinde dövizler taşıyan KESK üyeleri, Ankara'ya gidişlerinin engellenmesini sloganlar atarak protesto etti. Grup adına gazetecilere açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Hasan Kılıçoğlu, Ankara'ya gitme taleplerinin hukuk dışı bir biçimde engellendiğini ileri sürdü. Hükümetin tavrının demokratik olmadığını ifade eden Kılıçoğlu, şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanı'nın dün yayımladığı genelgeyle iller adeta polis ablukasına alınarak Ankara'ya gitmemiz engellendi, bazı arkadaşlarımız gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı'nın bu anti demokratik tutumu asla kabul edilemez ve bu hukuksuz tutumdan bir an önce vazgeçilmesi gerekiyor. Bütün baskı, yasak ve engellemelere rağmen meşru ve demokratik haklarımızı kullanacağız."

KESK üyeleri, basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı.

VİRANŞEHİR'DE YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde de KESK üyelerinin yürüyüş yapma isteklerine izin verilmedi. Kışla Mahallesi'nde bulunan sendika binası önünde toplanan 20 kişilik grup, ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçmek istedi. Ancak izinsiz olduğu gerekçesiyle yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyleyen polisler ile sendika yöneticileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından grup, basın açıklaması ile hükümetin tavrını kınadı ve 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.



HK,ÖP,MM(HK/BT)