Olay, gece geç saatlerde Bağlarbaşı Mahallesi'nde meydana geldi. Evlenen yakınlarının düğününe katılan akraba 2 aile arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Yakınlarının araya girmesiyle yatıştırılan akraba aileler, düğün sonunda evlerine dönerken Doğumevi Hastanesi yakınlarında karşılaştı. Burada yeniden tartışmaya başlayan aile fertleri arasında kavga çıktı. Kısa sürede birbiriyle tekme- tokat kavga eden taraflar, birbirlerine taşı attı. Bu sırada bazı kişiler yanlarında bulunan bıçakları çıkarıp birbirine saldırdı, 1 kişi de kuru sıkı tabanca ile havaya ateş etti. 

Kavganın ihbar edilmesi üzerine çok sayıda polis sevk edildi. Cadde üzerine gelen polis, kavgaya son verdi ve olaya karışan bazı kişileri gözaltına aldı. Bu sırada polise direnen ve elindeki bıçağı vermemekte ısrar eden bir şüpheli de biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirildi. Kavga sırasında bazı kadınlar yere düşerek baygınlık geçirdi. Olay sırasında yaralanan Metin, Mahmut, Ahmet ve Mehmet Yorgun ambulanslarla tedavi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Tedavisine başlanan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Polis soruşturmada kavgaya karıştığı saptanan 11 şüpheliyi de gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Kavga sonrası polis yeni bir olay olasılığına karşı 2 aile fertlerinin yaşadığı semtlerde de güvenlik önlemi aldı.



ÖŞ(HK/İD)