Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin 2011 yılı verilerine göre 1 milyon 716 bin 254 nüfuslu Şanlıurfa'da; 223 bin 553 araç bulunuyor. 64 bin 351 motosikletin trafiğe çıktığı kentte, meydana gelen kazaların önlenmesi için projeler yürütülüyor. Kask kullanımının artırılması ve trafik kurallarına uyulması amacıyla Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 'Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım' projesi uygulamaya konuldu.

Bugün uygulanmasına başlanan proje, Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Yardımcısı Enver Başar'ın düzenlediği toplantı ile tanıtıldı. Enver Başar, trafikte hayat kurtaracak 10 temel kuralın alışkanlık haline getirilmesinin amaçlandığı projenin 9 ay boyunca kent merkezi ve ilçelerde uygulanacağını belirterek şunları söyledi:

"Şanlıurfa'da motosiklet sayısı kayıtlarımıza göre 64 binin üzerindedir. Türkiye genelinde ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında motosikletlerin etkisi yüzde 16 iken, Şanlıurfa'da bu oran yüzde 48'i buluyor. Ölümlü veya yaralamalı 2 kazadan birinin motosikletlerden kaynaklandığını görüyoruz. Dolayısıyla bu kazaların çoğunluğu sürücülerin kask takmamaları yüzünden kaynaklanıyor. Bu yüzden Şanlıurfa'da motosiklet sürücülerinin kask takmaları için kampanyalar düzenleyeceğiz. 3 ay boyunca eğitim ve kampanyalar ile kask kullanımını aşıladıktan sonra, kask kullanmayanlara cezai işlem uygulayacağız."



AL(HK/BT)