Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin ilk operasyonu Hilvan İlçesi'nde gerçekleştirildi. Diyarbakır'dan Şanlıurfa'ya kaçak sigara sevkiyatının yapılacağının bilgisini alan polisler, ilçe çıkışında arama noktası oluşturdu. İlçe girişinde durdurulan hafif ticari araçta yapılan aramada, siyah poşetler içerisine gizlenmiş 7 bin 480 paket kaçak sigara ele geçirildi. Sigaraya el koyan polis, araç sürücüsü Mustafa Kemal A.'yı gözaltına aldı.

Polisin düzenlediği ikinci operasyon ise Karaköprü Belde'sinde yapıldı. Kent girişinde durdurulan deterjan yüklü kamyonette yapılan aramada deterjanların arasına gizlenmiş toplam 30 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Sigaraları Diyarbakır'dan Gaziantep'e götürdüğü belirlenen kamyonet sürücüsü Hamit B. gözaltına alındı. Aynı güzergahta bir başka araçta yapılan aramada ise polis, Harun D.'nin kullandığı hafif ticari araçta 20 bin 550 paket kaçak sigaraya el koydu. Sürücü ve yanındaki Fethi D. gözaltına alındı.

Uyuşturucu tacirlerine yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlarda ise Diyarbakır'dan batı illerine esrar taşıdığı belirlenen Murat S.'nin otomobilinde yapılan aramada 19 kilo 200 gram esrar ele geçirildi. Şanlıurfa-Akçakale yolu üzerindeki bir tarlada yapılan aramada ise bin 261 kök hintkeneviri bulundu. Hintkenevirleri yakılarak imha edilirken, kenevirleri ektiği saptanan Mehmet A. gözaltına alındı.

Polis, kaçak sigara sevkiyatını yapan 3 kişi hakkında yasal işlem başlatırken, esrar ve hintkeneviri ile yakalanan 2 şüpheli ise ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.



AL(HK/CK)