Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, sabah saatlerinde Sırrın Mahallesi'nde Kümeevler olarak adlandırılan bölgede kaçak elektrik denetimi yaptı. Kontroller sırasında bölgede kaçak elektrik kullandığı saptanan 40 civarında evin elektrikleri kesildi. Elektrikleri kesilen vatandaşlar duruma tepki göstererek DEDAŞ görevlileri ile tartışınca, görevliler polislerden yardım istedi.

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Polislerin gelmesinin ardından DEDAŞ görevlileri bölgeden ayrılırken, başvurularına rağmen abone olamadıklarını ve kaçak elektrik kullanmaya mecbur bırakıldıklarını iddia eden 40 kişilik kalabalık, Şanlıurfa- Mardin karayoluna çıktı. İl Jandarma Komutanlığı'nın karşısında Mardin yönünde oturma eylemi yapan kalabalık, yolu trafiğe kapattı. Yaşananlar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ve zırhlı araç sevk edildi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisler çevrede önlem alırken, megafon ile kalabalığa yolu trafiğe açmaları konusunda uyarıda bulunuldu. Uyarıya rağmen oturma eylemini sürdüren kalabalık, polis tarafından yerden kaldırıldı. Bu sırada polise direnen 10 kişi gözaltına alınırken, kalabalıktan evlerine gitmeleri istendi. Evlerine giden kalabalıkta bulunan bazı çocuklar ise peşlerinden gelen çevik kuvvet polislerine taş attı. Bir anda yaşanan gerginlik, polisin uyarısı ve kalabalıkta bulunan yetişkinlerin araya girmesiyle büyümeden sona erdi.

Gözaltına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen ve sorgulanmasına başlanan şüpheliler 'Kamu düzenini bozma' suçundan adliyeye sevk edilecek.



ÖP(HK/COŞ)