Karasevda, küresel ekonomik krizle birlikte işsizliğin azaltılmasına yönelik bir çalışma daha başlatıldığını belirterek, "İŞKUR ile Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı arasındaki 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü' adı altında il genelinde 750 kişilik girişimcilik eğitimi verilecek. Bu kapsamda, geçen yıl kendi işini kurmak isteyen 500 kişiye verdiğimiz girişimcilik eğitimini bu sene 750 kişiye çıkardık" dedi.

Açılacak kurslarda hedefin işletmeci kapasitesinin artırılması ve girişimcilik ruhunu ön plana çıkarılması olduğunu vurgulayan Karasevda şöyle konuştu:

"Toplamda 100 bin lira olan kredinin 30 bin lirası hibe olacak ve geriye kalan 70 bin lira ise faizsiz ve iki yıl ödemesiz şekilde girişimcilere KOSGEB tarafından verilecek. Toplam 72 saatlik derslerin verildiği kurslarda 60 saatlik kuramsal, 12 saatlik de teorik eğitim verilecek. Özelde binlerce liraya mal olan girişimcilik kursunu da İŞKUR olarak ücretsiz vereceğiz. Bunun yanı sıra kursa katılacak kişilere de günlük 20 lira cep harçlığı verilecektir."

Karasevda, kurslara katılmak isteyenlerin İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması ve kurmak istediği alanda geçerli sertifika veya belge sahibi olmasının yeterli olduğunu da sözlerine ekledi.



(HK/AK)