Ramazan ayının başlamasıyla birlikte gecelerin hareketlendiği Şanlıurfa'da, kent ile özdeşleşmiş olan ciğer kebabı satışlarında da artış oldu. Kentin hemen hemen her köşesinde kurulan seyyar tezgahlarda satışa sunulan ciğer kebabı, vatandaşlardan büyük rağbet görüyor. İftar vakti başlayan ve sahura kadar vatandaşlara servis yapılan ciğer kebabının dumanı şehri kaplıyor.

KALDIRIMLAR TIKLIM TIKLIM

Kent merkezinde kaldırım üzerine kurulan küçük masa ve taburelerde oturan vatandaşlar, ocak başında pişirilen ciğer kebabını dürüm yaparak yiyor. Kebapçılar ise ramazan ayı ile birlikte satışların artmasından memnun olduklarını ifade ederek, "Ramazan ayı gelince Urfa'da ciğer yemek bir gelenektir. İftardan sahura kadar insanlar ciğer yemek için sıraya girer. Her gece, insanlar aileleri ve arkadaşları ile gelip ocak başında sıcak ciğer kebabı yiyor" dedi.

Kebapçılar, açık alanda pişirilen ciğer kebabının dumanı ve kokusunun da insanları cezbettiğine değindi. Kebapçılar, "İştah açıcı olan ciğer kebabı dürüm halinde; isot, soğan, maydanoz ve ayranla birlikte servis edilir. Her gece Şanlıurfa sokaklarında günlük ortalama 2 ton arasında ciğer tüketiliyor. Şanlıurfa'da ciğer bulamadığımız zaman çevre illerimiz Gaziantep ve Diyarbakır'dan sipariş veriyoruz" diye konuştu.

Dürümü 5, porsiyonu ile 10 liradan satılan ciğer kebabını yiyen vatandaşlar ise "Normalde ciğer kebabını sabah kahvaltısında yiyoruz. Ramazan ayında da ciğeri iftarın ardından gece geç saatlerde ve sahurda yiyoruz" dedi.



AL,ÖP,ÖŞ(HK/BT)