İçişleri Bakanlığı'nın, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın nüfus kayıtlarında 14 Nisan olmasına rağmen 4 Nisan'da doğum günü kutlamalarını geçen hafta yasakladığını duyurdu. Bu kararın ardından BDP'li milletvekilleri kutlamaya katılacaklarını duyururken, KCK'da PKK'ya yakın internet sitelerinden Halfeti'ye gidilmesi çağrısı yaptı.

Olası gerginlik ihtimali üzerine değişik illerden 5 bin asker ve polisin takviye olarak gönderildiği Şanlıurfa'da, sabah saatlerinden itibaren Öcalan yandaşlarının toplanacağı Suruç İlçesi ile Öcalan'ın doğum yeri olan Halfeti İlçesi'nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Suruç'ta dünden itibaren zırhlı araçlar ile yoğun güvenlik önlemi alan polis, grupları dağıtarak toplanmasına izin vermedi. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı ilçeye giriş ve çıkışlar da kontrollü olarak yapıldı.

BDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ GELDİ

Gergin bekleyişin sürdüğü Suruç'a, öğle saatlerinde aralarında Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu çok sayıda BDP milletvekili geldi. BDP'li Suruç Belediyesi'ne giderek toplantı yapan partililer, daha sonra parti binasına geçti.

KÖYE GİDEN YOLA BARİKAT KURULDU

Gerginliğin bir başka adresi olan Öcalan'ın doğum yeri Halfeti'de de asker ve polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Öcalan'ın doğum yeri olan Ömerli Köyü'ne 15 kilometre uzaklıkta yüzlerce asker ve polisin konuşlandırıldığı güzergahta yolu barikatlarla kapatan güvenlik güçleri, araç geçişine izin vermedi. Jandarma ve polis yetkililerinin de gelişmeleri takip ettiği kentte gergin bekleyiş sürüyor.



DHA(HK/BT)