Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ağlarına düşürdükleri kadınları işkence yaparak fuhşa zorladığı iddia edilen suç örgütünü takibe aldı. Uzun süre yapılan izleme sonunda, polis, şebeke üyelerinin Şanlıurfa ve Mersin ile ilçelerinde faaliyet yürüttüğünü saptadı. Şebekenin küçük yaştaki kız çocuklarını da fuhuş yapmaya zorladığı, kendilerine karşı çıkan kadınlara işkence yaptıklarını ve çıplak görüntülerini videoya kaydedip yayınlamakla tehdit ettikleri belirlendi.

Polis uzun süren takibin ardından önceki gün sabah saatlerinde şebeke üyelerinin, Şanlıurfa, Mersin ile Viranşehir ve Tarsus ilçelerindeki evlerine eş zamanlı baskınlar düzenledi. Yapılan baskınlarda, şüphelilerin ev ve işyerlerinde; 1 ruhsatsız tabanca, 3 mermi, 1 av tüfeği, 22 av tüfeği kartuşu, 1 kamçı, bilgisayar, hafıza kartları ile çok sayıda CD ele geçirildi.

KAMÇILI İŞKENCE

Ele geçirilen malzemelere el koyan polis, şebekenin lideri olduğu ileri sürülen Halil K.'nın da aralarında bulunduğu 12 kişiyi gözaltına alındı. Yapılan araştırmada, şebeke üyelerinin kamçıyla işkence yaptıkları ve görüntülerini çektikleri videoları ailelerine ulaştırma ve internet üzerinden yayma tehdidiyle kadınları fuhşa zorladıkları belirlendi. Şebekenin, bilerek veya farkında olmayarak hamile kalan kadınlara ise kaldıkları evde hiçbir sağlık eğitimi olmayan Halil D.'nin uyguladığı yöntemlerle düşük yaptırdığı ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin; 'fuhuş, adam yaralama, uyuşturucu' gibi değişik suçlardan çok sayıda sabıkalarının bulunduğu belirlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulaması tamamlanan Halil K., Fatma A., Bülent Y., Mehmet Ali K., Abdullah D., İbrahim G., Levent K., İbrahim Halil K., Cumali K., Rıdvan K., Ömer F. ve Halil D., işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirildi. 12 şüpheli daha sonra götürüldükleri Adliye'de 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti kapsamında nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla yaralama, 6136 sayılı kanuna muhalefet, fuhşa teşvik, aracılık, yer temini, çocuğun cinsel istismarı, küçük yaşta çocuğu fuhşa teşvik ve alıkoyma, darp, tehdit, şantaj, amaçlı özel görüntülerin kaydedilmesi' suçlarından Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermeye başladı.