Asayiş Şube Müdürlüğü polisleri, kent merkezi ile Akçakale İlçesi'nde aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu bazı kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, 7 ay boyunca zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen şebekeyi takibe aldı. Uzun takipte polis, şebeke üyelerinin kadınların fuhuş yapmaya zorlandığı, karşı çıkanlara ise şiddet uygulandığını saptadı.

14 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Polisin 7 aylık takibinde, çalışma sistemi belirlenen şebeke üyeleri ile fuhşa zorlanan kadınların tutulduğu adresler tek tek belirlendi. Çalışmanın tamamlanmasının ardındın çok sayıda polisin katılımı ile Şanlıurfa ve Akçakale İlçesi'ndeki 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Okan G., Bekir Ç., Gülşir A., Murat Y., Salih D., Osman K., Mine K., Halil K., Mehmet Yılmaz B., İsmail Ş. ile İmam Bakır E. gözaltına alındı. Polisin operasyon kapsamında, şebeke lideri olmakla suçlanan Okan G.'yi, İstanbul'a kaçmaya çalışırken yakaladığı da bildirildi. Şüphelilerden birinin de polis baskını sırasında çatıdan atlarken ayağının kırılması sonucu yakalandığı öğrenildi.

AZERİ UYRUKLU KADIN KURTARILDI

Baskında polis, zorla fuhuş yaptırılan Azeri uyruklu T.N. adlı kadını da kurtardı. Pasaportuna el konulan ve dövülerek fuhuşa zorlandığı iddia edilen yaralı olarak kurtarılan kadın, hastanede yapılan tedavisinin ardından koruma altına alındı. Bazıları mahalli sanatçı olduğu öğrenilen şebeke üyelerinin, kadınları 100 ile 400 lira arasında fuhuş yapmaya zorladığı ileri sürüldü. Şebeke üyelerinin fuhuş için yer temin ettikleri, bazı kadınları ise hastane bahçesi ve ormanlık alanlarda minibüs içerisinde fuhşa zorladıkları iddia edildi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde 2 gün boyunca sorgulanan 11 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından öğle saatlerinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Polis baskını sırasında kaçmaya çalışırken ayağı kırılan bir kişinin tekerlekli sandalye ile sağlık kontrolünden geçirildiği şüpheliler, kendilerini görüntüleyen gazetecilere tepki gösterdi. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından; 'Fuhuş yaptırma amaçlı örgüt kurma ve üye olma', 'Fuhuş için aracı olma ve yer temin etme', 'İnsan ticareti yapma', 'Kişi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından adliyeye sevk edildi.



AL-ÖP (HK/AK)