Kayseri'nin Develi İlçesi'nde yaşayan emekli Tevfik Yüceler'i 2 gün önce telefonla arayan bir kişi kendisini Cumhuriyet savcısı olarak tanıttı ve Yüceler'e banka hesaplarının terör örgütü PKK ile ilişkili olduğunu söyledi. Yüceler'in itiraz etmesi üzerine, sahte savcı hesaplarının PKK tarafından ele geçirildiğini söyleyip, soruşturma kapsamında, verilecek hesaba 60 bin lira yatırmasını istedi. Soruşturma sonunda paranın yeniden kendisine iade edileceğinin söylenmesi üzerine Yüceler, kendisini savcı olarak tanıtan kişinin verdiği hesaba istenen tutardaki parayı yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra kendisini savcı olarak tanıtan kişiyi arayan Yüceler, telefona ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak polise şikayette bulundu.

Şikayetin ardından çalışma başlatan polis, Tevfik Yüceler'in Şanlıurfa'dan arandığını saptadıktan sonra durumu Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışma sonrası, Yüceler'in para yatırdığı hesabı incelemeye aldı. Banka şubeleri ve PTT'de önlem alan polis, dün öğle saatlerinde 60 bin lirayı çekmeye gelen Recep Ö. adlı şüpheliyi gözaltına aldı.

ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ

Gözaltına alınan Recep Ö., yapılan sorgulamasında suçunu itiraf etti ve birlikte çalıştıkları arkadaşlarının adını verdi. Şanlıurfa ve Adana'daki adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, telefonla dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen Ali K., Yakup S., Halil A., Mehmet A., Ramazan A., Ramazan Ç. ve Halil E.'yi gözaltına aldı. Bu kişilerin evleri ile kullandıkları hesaplarda bulunan 168 bin 705 liraya da el konuldu.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polis tarafından sorgulanan şüphelilerin, bugüne kadar Türkiye'nin değişik kentlerinde yaşayan onlarca kişiyi, kendilerini farklı kimliklerle tanıtarak dolandırdıkları belirlendi. Şüpheliler, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, 'Dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.

DOLANDIRILAN EMEKLİYE PARASI İADE EDİLDİ

Şikayeti ile şebekenin yakalanmasını sağlayan Tevfik Yüceler, Kayseri'den Şanlıurfa'ya gelerek 60 bin lirasını Asayiş Şube Müdürlüğü'nde teslim aldı. Parasına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan ve polislere teşekkür eden Yüceler, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Telefonla beni arayarak kendilerini Cumhuriyet savcısı ve emniyet amiri olarak tanıttılar. Hesaplarımdan PKK'ya para aktarıldığını söylediler. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyleyince de, dediklerini yapmamı aksi taktirde Diyarbakır Cezaevi'ne konulacağımı söylediler. Ne yapacağımı şaşırdım. Tehdit edilince, verilen hesaba para yatırdım. Parayı yatırdıktan sonra beni arayanların kullandığı telefona ulaşamayınca dolandırıldığımı anladım ve polisten yardım istedim. Emniyet kısa sürede dolandırıcıları yakaladı ve parama kavuştum. Çok mutluyum. Ben inandım ama vatandaşlarımız bu tür dolandırıcılara inanmasın."



ÖP(HK/CK)