Kent merkezindeki Divanyolu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir alışveriş mağazası Anneler Günü'ne özel indirim kampanyası düzenledi. Mağaza sahibi, kampanyanın etkin olması için, turistlerin gezdirilmesi için Harran'da bulunan deveyi de kiralayarak işyerinin önüne getirtti. Deve mağazanın reklamlarıyla süslendi, sırtına da hediye kutusu konuldu. Mağaza önünde duran deve, yoldan geçenlerin ilgisini çekti. Bazı vatandaşlar deveyi cep telefonları ile görüntüledi. Ancak, yoğun ilgi nedeniyle bunalan deve zaman zaman kaçma girişiminde bulundu.

KADINLARDAN TEPKİ

Devenin kaçma ihtimalini göz önünde bulunduran sahipleri, mağaza önündeki ağaca bağlayıp, çöktürmeye çalıştı. Ancak deve ağaca bağlandıktan sonra direnince, sahibi ayaklarına vurarak çöktürmek istedi. Bu sırada yoldan geçen 2 kadın, deveye işkence yaptığı gerekçesiyle sahibine tepki gösterdi. Kadınlar, "Burada deveye işkence yapılıyor. Herkes de utanmadan, çok güzel bir şey yapılıyor gibi durup olan biteni izliyor. Vicdansızlar" diye bağırdı. Kadınlar daha sonra durumu telefonla polis ve zabıtaya bildirip, yöneticileri ile görüşmek için mağazaya girdi.

DEVE HARRAN'A GÖTÜRÜLDÜ

Şikayetin ardından caddeye gelen polis, kadınları ve deve sahibini dinledi. Sahibi yoğun ilgi nedeniyle devenin huysuzlandığını, işkence yapmadıklarını söyledi. Polis ve zabıta ekipleri, mağaza ve sahibi hakkında 'Kabahatler Kanunu' kapsamında tutanak tuttuktan sonra, devenin götürülmesini istedi. Bunun üzerine sahibi tarafından zinciri sökülen deve, getirildiği kamyonet ile yeniden Harran'a götürüldü.



ÖP,ÖŞ(HK/COŞ)