Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere dün Şanlıurfa'ya gelen 8 milletvekili, kent merkezi ve ilçelerde vatandaşlarla bir araya geliyor. CHP'lilerin kentteki konvoyuna trafik polisleri eskortluk yaparken, vatandaşlarla yapılan görüşmeleri sırasında da Güvenlik Şube polisleri tarafından yakından korunuyor. Polislerin korumasında temaslarını sürdüren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, ziyaret ettikleri CHP il binasında basın toplantısı düzenledi.

İKTİDAR SURİYE'DEKİ İÇ KARIŞIKLIĞA ÖN AYAK OLDU

Toplantıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Suriye'de devam eden iç karışıklığa AK Parti iktidarının ön ayak olduğunu iddia etti. Türkiye'nin sürekli dış devletlerin teröre yardım ettiğine yönelik şikayette bulunduğunu ancak Suriye'de bu kez aynı uygulamayı kendisinin yaptığını ileri süren Tanal şöyle konuştu:

"Ramazan ayında Müslüman'ın Müslüman'ı öldürmemesi gerekirken Suriye'de, AKP iktidarı orada iç karışıklıklara, huzurun barışın bozulmasına adeta ön ayak olmaktadır. Biz ilk önce iğneyi kendimize batıralım, çuvaldızı başkasına batırırız. Eğer Türkiye'deki terörün azmasıyla ilgili yabancı devletler yardım ettiği, silah gönderdikleri, sınır kapılarını açtıkları zaman 'Bu BM sözleşmesinin 4'üncü maddesi uyarınca bu bir savaş ilan sebebidir' diyoruz. Ancak bugün görebildiğimiz manzaraya göre; Türkiye kendi iç güvenliğini bırakmış adeta Suriye'nin rejimini değiştirmeye çalışıyor. Nasıl başka bir ülkenin bizim iç işlerimize karışmasını istemiyorsak, Türkiye'deki rejimin değişikliğine karşı çıkıyor isek aynı şekilde Suriye'deki rejimin de değişikliği Türkiye'nin işi değildir. Türkiye'nin onların iç işlerine karışmamasını söylüyoruz."

SU ELEŞTİRİSİ

Tanal, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Kerkük'e yönelik ziyaretinin vize engeline takılmasını da eleştirdi ve "Milletvekillerinin vize muafiyeti var. Vize çıkmadı diyorlar. Başbakan her tarafa gidiyor bunu başbakana sormak lazım" dedi.

CHP'li Tanal, iktidarın Türkiye'ye sığınan Suriyelilere hazır su dağıtırken, Şanlıurfa'da halen susuz köyler bulunduğunu ve bunun iktidarın ayıbı olduğunu ifade etti. Tanal, Şanlıurfa Belediyesi tarafından kentteki caddelere park edilen araçlardan alınan otopark ücretinin de usulsüz olduğunu ve kayıt dışı gelir elde edildiğini söyleyerek yetkili kurumları harekete geçmeye çağırdı.

CHP'li milletvekilleri düzenledikleri basın toplantısının ardından parti binasından ayrıldı.



ÖP(HK/AK)