İl İstihdam Kurulu Toplantısı, Vali Celalettin Güvenç başkanlığında yapıldı. Toplantıda, İş-Kur İl Müdürü Necdet Karasevda, Vali Güvenç ve kurul üyelerine brifing verildi. Şanlıurfa'ya istihdam konusunda ayrılan ödeneklerin dağılımı üzerinde durulan toplantıda, ödeneklerle istihdama yönelik kursların hangi aşamaya ulaştığına dair bilgiler aktarıldı.

Toplantı bitiminde gazetecilere konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yeni teşvik yasasıyla Şanlıurfa'nın cazibe merkezi haline getirildiğini ve kente yatırım yapmak için yoğun talepte bulunulduğunu söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde bu taleplere yönelik yer tahsisleri yapılsa da yetişmiş insan gücüne, ara elemana olan ihtiyaca değinen Vali Güvenç, bu ihtiyacın karşılanması için de meslek edindirme kurslarıyla açıldığını kaydetti. Kurumların organizeli çalışmasıyla kursların verildiğini anlatan Vali Celalettin Güvenç, yakın zamanda özellikle tekstil sektöründe çok fazla yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulacağını belirterek vatandaşları İş-Kur tarafından açılan kurslara katılmaya davet etti.

Vali Güvenç, İstihdam Kurulu toplantısında yıl sonuna kadar 5 bin kişinin meslek edindirme kursundan geçmesinin sağlamasını yönünde İş-Kur'a talimat verdiğini söyledi. Vali Celalettin Güvenç, "İstihdam kurulumuzda İş-Kur'a talimat verdik. Yıl sonuna kadar en az 5 bin kardeşimizin meslek edindirme kursundan geçecek. Bu insanlarımız daha sonra yapılacak yeni fabrikalarda iş başı yapacak" dedi.

Vali Güvenç, Türkiye'de işsiz profilini büyük çoğunluğunu ilkokul mezunu herhangi bir mesleği olmayan insanlar topluluğunun oluşturduğuna da dikkat çekti. Güvenç, "Artık bir kurs almadan, diploma sahibi olmadan sanayide çalışma şansı yok. Bu yüzden genç kardeşlerimizin İş-Kur programlarını özellikle takip etmelerini istiyorum. Bu kurs fırsatlarını kaçırmasınlar. Sanayicilerle görüşün, onların istediği dallarda işler için İş-Kur'la temas halinde olun" diye konuştu.



(HK/BT)