Vali Güvenç, Şanlıurfa Valiliği'nin ramazan ayında gerçekleştireceği etkinliklere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Vali Güvenç, 30 gün boyunca her gün en az bin kişiyle oruç açmayı planladıklarını söyledi.

Vali Güvenç, mahalle sakinleri ile bürokrasiyi bir araya getirecek olan iftar yemeklerinin finansmanının yardım kuruluşlarınca ve hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanacağını kaydetti. 30 gün süreyle mahallelerde vatandaşlar ve daire amirlerinin birlikte iftar yapacağını belirten Vali Güvenç, "Bizim yaptığımız çalışmada bir önderlik, bir örnek diye düşünüyoruz. Bizle de olabilirler bir akşam gelip bizimle de iftar edebilirler. Bir mahallede vatandaşlarımızla birlikte ayrıca kendileri de bu tür etkilikler yapabilirler" dedi.

Vali Güvenç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere 27 Temmuz'da Şanlıurfa'ya gelmesi beklenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de düzenleyecekleri iftar yemeğine katılacağını sözlerine ekledi.



(HK/BT)