Şanlıurfa Belediyesi alınan karar ardından ilk çalışmasını Peygamber Camii'nde başlattı. Cemaatin temiz ortamda ibadetlerini yapmaları amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da, temizlik görevlilerine yardımcı oldu. Başkan Ahmet Eşref Fakıbaba, daha önce Ramazan ayında camilerde temizlik çalışması yaptıklarını ancak, ilk kez kapsamlı bir temizliğe girişildiğini söyledi. Camilerin içi ve etrafının temizliği ile yetinmediklerini belirten Fakıbaba, şöyle dedi:

"Camilerimizin kırık cam, musluk, lavabolarını onarmaya başladık. Tuvaletlere sıvı sabun takviyesi yapıyoruz. Bu uygulamamız bundan sonra da düzenli olarak devam edecek."

Şanlıurfa Belediyesi Çevre ve Temizlik Müdürü Mehmet Palalıoğlu ise, camilerin halkın ortak kullanım alanı olduğunu vurgulayarak, "Müftülük ile işbirliği içerisinde Şanlıurfa'daki mevcut 200 camimizin iç ve dış mekanlarını temizleyeceğiz. Camilerimizin tadilat işlerini de belediye olarak biz karşılayacağız. Kırık camları, lavaboları, muslukları, ampulleri tamir edeceğiz. Camilerimizin temizliğini yaptıktan sonra da gül suyu ile halıları yıkayacağız" dedi. Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu da, temizlik çalışması başlatan belediye yöneticilerine teşekkür etti.



DHA(HK/İD)