Gece saatlerinde kent merkezinde uygulama başlatan polisler, Akçakale yolu üzerinde bulunan Briketçiler Sitesi içerisinde, bir kamyonetten otomobile kolilerin aktarıldığını gördü. Sürücülerin yanına giden polisler, aktarılan kolilerin içerisinde ne bulunduğunu sordu. Ancak, sürücülerin içerisinde ne olduğunu bilmediğini söyledikleri koliler polis tarafından şüphelenilerek açıldı. Açılan kolilerin içerisinde tüfeklere rastlayan polis, 2 sürücüyü gözaltına aldı ve içi tüfek dolu araçları Eyyübiye Polis Merkezi'ne götürdü.

Burada açılan kolilerin içerisinden çıkarılan 129 tüfeğe el konulurken, gözaltına alınan Halaf A. ile Bünyamin K. isimli sürücülerin sorgulanmasına başlandı. İfadesine başvurulan şüphelilerden kamyonet sürücüsü Halaf A., kent merkezinde bir kişinin kendisine ücretini verdiğini ve kolileri Briketçiler Sitesi'nde plakasını verdiği otomobile teslim etmesini istediğini söyleyerek, "Ben buraya geldim ve kolileri otomobile aktarmaya başladım. Bu sırada polisler geldi ve kolileri açıp içinde tüfekleri gördü. Ben kolilerin içinde ne olduğunu bilmiyordum. Tüfek olduğunu bilsem asla almazdım" dedi.

Otomobil sürücüsü Bünyamin K. ise, aracıyla korsan taksicilik yaptığını ve Suriyeli olduğunu söyleyen bir kişinin telefonla kendisini arayıp Arapça konuştuğunu belirterek, "Bana kent merkezinden gelecek bazı eşyaları Akçakale'ye getirmemi istedi. Parasında anlaştık ve kamyonet geldi. Ne olduğunu bilmiyordum, bilsem kabul etmezdim" diyerek, tüfeklerin sahibini tanımadığını kaydetti.

2 şüphelinin ifadesi alınmaya devam ederken, el konulan 129 tüfek ise polisler tarafından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, tüfeklerin sahibi olan kişiyi ve ne amaçla nereden alındığına yönelik araştırmasını sürdürüyor.

HK (HK/SSA)