Şanlıurfa’da, çeşitli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan ‘Peygamber Sevdalıları Platformu’ tarafından, Haleplibahçe Mahallesi’ndeki boş alanda 'Peygambere Sevgi' mitingi düzenlendi. Polisin zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldığı mitinge gelenler, arama noktalarında üst aramasından geçirildikten sonra içeri alındı. Türkçe, Kürtçe ve Arapça dövizlerin açıldığı miting Kuran okunması ile başladı. 12 bin kişinin katıldığı, kadın ve erkeklerin ayrı yerlerden izlediği mitingde küçük çocuklar ve yetişkinlerden oluşan koronun seslendirdiği ilahileri dinleyen bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü görüldü. Zaman zaman kalabalık nedeniyle yaşanan izdiham da, görevliler tarafından büyümeden önlendi.

Mitingde platforma çıkarak konuşan Mustazaf-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Kışlar, Hz. Muhammet sevgisini anlattı. Kışlar'ın ardından söz alan araştırmacı yazar Ömer Çelik ise, mitinge katılanları çocuklarına Kuran öğretmenleri tavsiyesinde bulundu.

GENELKURMAY'IN TEPKİSİNİ ÇEKEN KIZLAR SAHNE ALDI

Mitingin son bölümünde ise, 2007 yılında Mustazaf-Der’in Şanlıurfa'da düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğinde gece yarısı tek tip elbise giydirilerek sahneye çıkarıldıkları için Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan'da yaptığı açıklamada tepki gösterilen kız çocukları platforma çıktı. Bu kez yeşil renk yerine beyaz renkli elbise giyip, pembe eşarp takan ve başlarında Arapça yazılı bandajlar bulunan kız çocukları ilahiler okudu. Küçük kızların seslendirdiği ilahilere kalabalık ise tekbir çekerek karşılık verdi. Yaklaşık 4 saat süren miting olaysız şekilde sona erdi.

AL (HK/SSA)